Carne Chefi Rețete

Rețete de la chefi: Miel cu șofran și lămâie (Antonio Passarelli)

Antonio Passarelli, simpaticul italian stabilit în Timișoara te învață cum să prepari un miel aromat și ușor de pregătit.

Miel cu șofran și lămâie

Yield: 4

Miel cu șofran și lămâie

Ingredients

  • 1 kg cotlete de miel
  • 1 lămâie
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 linguriță șofran
  • 1 ceșcuță apă caldă
  • 10 g unt
  • 10 g făină
  • frunze de salată.

Instructions

  1. Se bat ouăle întregi și se adaugă pătrunjelul.
  2. Untul se freacă cu făina. Separat, se lasă șofranul la înmuiat în apa caldă.
  3. Cotletele se trag în ulei, se asezonează cu sare și piper. Când s-au colorat, se adaugă laprele.
  4. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mediu-mic aproximativ 30 minute, întorcându-le din când în când.
  5. Se scoate carnea și se lasă zeama obținută în tigaie, în care se adugă ouăle bătute, untul cu făina și apa cu șofran.
  6. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă pe foc până se obține un sos lucios și omogen.
  7. Se pune sosul în farfurie și se montează carnea deasupra și câteva frunze de salată alături.
  8. La final, se mai presară deasupra un pic de sos.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://chilipepper.ro/retete-chefi-miel-sofran-lamaie-antonio-pasarelli/

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20




Booking.com

Fii prietenul nostru!