risotto cu șofran
Foto: Farfy
Gourmet Rețete

Risotto cu șofran, o rețetă din zona italiană a Elveției

Știm foarte bine că risotto e un preparat italienesc. De aceea, el se regăsește automat în gastronomia regiunii Ticino, din partea italienească a Elveției. Unde rețeta capătă un ingredient  special, devenind risotto cu șofran. Hai să vedem cum se face risotto cu șofran, acest delicios preparat… să-i zicem elvețian.

Ingrediente pentru risotto cu șofran (pentru 2 porții):

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • ½ ceașcă orez de risotto
  • 1-2 căței de usturoi
  • ½ ceapă albă
  • ½ frunză de dafin
  • 2 frunze de salvie
  • 1/3 pachet de unt
  • ¼ ceașcă de brânză sbrinz (brânză foarte tare, produsă în centrul Elveției) sau de parmezan
  • ½ ceașcă de vin alb
  • 4 cești stoc de vită sau bulion
  • Un strop de șofran

Rețetă risotto cu șofran

risotto sofran
Foto: Kuvona

Iată pașii pe care să-i urmezi:

1 Toacă mărunt ceapa și usturoiul

2 Perpelește ceapa și usturoiul în ulei de măsline

3 Adaugă orezul și arămește-l

4 Umezește orezul cu o parte din stoc, în timp ce amesteci

5 Pune salvia și frunza de dafin

6 Adaugă treptat restul de stoc, continuând să amesteci, timp de 15-20 de minute

7 Scoate salvia și dafinul

8 Aproape de final, adaugă șofranul – în acest fel, aroma acestuia se va elibera mai bine

9 Când risotto-ul e aproape gata, adaugă încet vinul alb, untul și parmezanul (sau brânza sbrinz rasă)

Atenție:

Cantitatea de stoc variază în funcție de tipul de orez. Când adaugi vinul, la final, procesul de preparare e întrerupt, aroma vinului rămânând pregnantă. Risotto-ul trebuie servit întotdeauna ușor al dente.

Citește și: Cum să faci sos rémoulade

CITEȘTE ȘI
Cum să gătești cea mai bună ciorbă de pui

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com