Drinks

S-a lansat Whitley Neill, ginul inspirat de aromele Africii

Whitley Neill Gin este un gin artizanal, super premium, de o calitate excepțională, inspirat de frumusețea și misterele Africii, dar și de dorința de atingere a perfecțiunii a creatorului său, ce face parte din portofoliul Halewood Wines & Spirits. Lansarea oficială a avut loc în prezența lui Johnny Neill, creatorul și fondatorul Whitley Neill Gin, la reședința ambasadorului Marii Britanii în România.

Whitley Neill Gin este un London Dry Gin artizanal, super premium, fabricat la Londra, dar inspirat din Africa. Distilat în loturi mici de către Johnny Neill, descendent al unei familii de distilatori cu tradiție, încă de la 1762, Whitley Neill reunește opt generații de expertiză și un blend de 9 plante atent selectate: agrișă de la Capul Bunei Speranțe, coajă de portocală și lămâie, fructe de ienupăr, semințe de coriandru, rădăcină de angelică, iris florentin, scoarță de cassia si fructul de baobab, semnatura distinctivă Whitley Neill Gin.

Whitley Neill Gin este distilat în loturi mici, în cel mai vechi alambic de cupru din Anglia, denumit Constance, după numele mamei Master distilatorului, fiecare distilare realizând-se prin tehnici perfecționate de multe generații și utilizând cele mai fine și proaspete plante, împreună cu expertiza master distilatorului. Rezultatul este un gin unic, a cărui calitate a fost confirmată de nenumărate premii internaționale. În anul 2011, Whitley Neill Gin a fost votat „Cel mai bun gin al anului”, în cadrul competiției International Wine & Spirits. În anul 2013, Whitley Neill Gin a primit medalia de aur în cadrul competiției International Spirits Challenge, la categoria super premium, precum și titlul Gin Master, la categoria super premium, în cadrul concursului Drinks Business Gin Masters. În anul 2014, Whitley Neill a fost distins și cu medalia de aur în cadrul World Spirits Competition din San Francisco.

„Ginul, o băutură care ajunsese să fie mai bine vândută decât berea în Anglia, în secolul al 18-lea,  pare să își recâștige supremația în rândul spirtoaselor. În Anglia, Franța și Spania, popularitatea acestei băuturi este confirmată deja de numeroase gin-baruri dedicate exclusiv acestui produs, la modă mai ales în sezonul cald, dar nu numai. Treptat, prevăd o revenire a acestei băuturi și în rândul publicului din România, căruia îi propunem un gin cu un caracter unic, de o calitate excepțională,  inspirat din misterul Africii. Fie că alegeți ginul tonic, cea mai cunoscută rețetă, fie cocktailuri mai sofisticate, ginul Whitley Neill înseamnă un blend de baobab, coajă de portocole, condimente iuți și arome florale, care îl transformă într-un gin unic, ce se diferențiază pe piață”, a declarat Johnny Neill, fondatorul și creatorul Whitley Neill Gin.

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro