savart
Restaurante Restaurante de top

Savart – savoare și artă în centrul Capitalei

O clădire cu istorie, în care Zoe și Nicu Ceaușescu și-a petrecut tinerețea, care a fost martora multor petreceri și întruniri, intrată în patrimoniul primăriei, a fost locul de desfășurare a mai multor restaurante de-a lungul anilor, iar acum a devenit scena pentru Savart, un restaurant fine dining cu meniu internațional.

Despre restaurantul Savart

Deschis în urmă cu jumătate de an, restaurantul ocupă parterul casei de patrimoniu din spatele Bisericii Albe. Cu o grădină impresionantă și o reamenajare care a durat șase luni, Savart poate primi 60 de oaspeți în interior și alți 100 când vremea se îmbunează și terasa devine punctul de atracție.

De amenajarea elegantă s-a ocupat firma de arhitectură 3D Studio, iar piesa de rezistență o reprezintă pianul de concert moștenit împreună cu casa, pian ce i-a aparținut tot lui Nicu Ceaușescu și care acum dă tonul miercurea și sâmbăta unor seri cafe concert.

Alte seri sunt dedicate degustărilor de vin sau meniurilor speciale de wine pairing.

Povestea numelui este una interesantă pentru că ajunși la Savart din jocul de cuvinte savoare și artă, au aflat ulterior că savar este o fracțiune dintr-o notă muzicală, exact ceea ce definește spațiul în care activează.

Despre meniul Savart

Unul din cei trei proprietari ai restaurantului este Manuela Paraschivescu, cea care semnează de altfel și meniul. Mânată de pasiunea pentru gătit, Manuela și-a lăsat jobul de jurist în urmă și a urmat cursurile școlii de chefi Grégoire-Ferrandi din Paris, pentru ca la întoarcerea în țară să lucreze pentru mai multe restaurante și apoi ca private chef și creator de meniuri. Cu o asemenea experiență a creat și la Savart un meniu intersant, cu preparate culese din cele mai gustoase bucătării ale lumii, de la cea thailandeză la cea braziliană, de la cea etiopiană la cea italiană.

Meniul se bazează pe ingredient de sezon și se schimbă în funcție de acesta, cam de două ori pe an.

Din meniul actual, preparatele preferate de clienți sunt pulpa de gâscă sau salata de caracatiță, iar desertul este disputat între pavlova și budinca de tapioca.

Adresa: Savart, str. George Enescu 2-4, București

Savart

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro