new york
Restaurante Restaurante de top

Serra Fiorita (New York)

Pandemia care a lovit întreaga lume a dus la măsuri disperate peste tot și restaurantele au rămas închise în foarte multe țări, înclusiv în Statele Unite. Așa că proprietarii s-au văzut obligați să găsească soluții, iar vara a ajutat în acest sesn, pentru că s-au deschis terase frumoase pe acoperișurile clădirilor înalte din New York.

Una dintre acestea este Serra Fiorita, terasa faimosului lanț Eataly de produse alimentare italiene, ce venea la pachet și cu locuri de luat o masă gustoasă. Terasa este deschisă pe acoperișul faimoasei clădiri triunghiulare newyorkeze, Flatiron.

Numele terasei înseamnă seră și design-ul a fost conceput corespunzător, umplând roof-top-ul cu flori, tendința ce este una foarte modernă în această perioadă. Echipa creativă a vrut să îi ducă pe clienți într-o poveste de Italia la țară, plină de flori roz și portocalii, făcând astfel vara mai frumoasă. Chiar și pentru veselă s-a lucrat cu un ceramist celebru în oraș pentru obținerea unor vase de servire cât mai în acord cu decorul.

Mesele sunt așezate la distanța legală, iar zonele mai aglomerate, de trecere, sunt separate prin panouri decorative.

Meniul este unul tipic pentru peninsulă, cu multe legume proaspete, păstrăv proaspăt prins și piure de fasole fava, totul garnisit cu flori comestibile. În plus, o dată la două joi, terasa pregătește Cene Fiorite, mese speciale dedicate florilor și ciclului de viață al acestora, tuturor elementelor unei flori, de la petale la semințe și polen, gătite după diverse tehnici. Ingredientele sunt achiziționate de la ferme locale, marcate pe meniu, pentru a da astfel cât mai mult senzația meselor naturale din Italia rurală.

CITEȘTE ȘI
Portret de chef: Daniela Soto-Innes

Meniul de băuturi se bazează pe un gin din Piedmont, Malfy Gin, dar și pe vinuri italiene savuroase și îmbuteliate cu cantitatea minimă de sulfiți.

Serra Fiorita se deschide doar în zilele în care condițiile atmosferice o permit.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com