Restaurantul Solt Dining, deschis în urmă cu o lună, odată cu hotelul Courtyard by Marriott Floreasca din care face parte, oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în centrul financiar al Capitalei.
Despre Solt Dining
Aflat la parterul hotelului, restaurantul se adreseazo atât turiștilor de business, cât și celor care vor să testeze o experiență culinară de excepție, cu ingrediente locale, premium, reinterpretate într-o manieră contemporană, neașteptată.
Într-o ambianță minimalistă, dar în același timp sofisticată, simplă și confortabilă, care respectă principiile filozofiei daneze hygge, Solt Dining este un restaurant care îmbină stilul new nordic cu bucătăria tradițională într-o manieră sofisticată.
Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul oferă servicii complete – mic dejun, prânz și cină – într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor clientului modern, care călătorește mult, atât în interes de afaceri, cât și personal. Oferta restaurantului va conține și un business lunch, iar preparatele se vor schimba odată cu fiecare sezon, astfel încât ingredientele să fie mereu proaspete, respectând filozofia Solt Dining.
De designul localului s-a ocupat biroul românesc de arhitectură Cumulus, care a căutat să redea liniile simple și elegante ale stilului în care a fost conceput restaurantul.
Despre meniul Solt Dining
Cele 18 preparate din meniu se bazează pe ingrediente locale, cu o calitate premium, și readuc în prim plan bucătăria românească, reinterpretată în stil propriu de chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regăsesc în meniu se numără porcul de Mangalița, bibilica sau cocoșelul de pădure, dar și produse cu indicație geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.
Deliciul oricărui oaspete într-un restaurant, pâinea cu un de la începutul mesei, devine o desfătare aici, cu chiflele moi, făcute în bucătăria proprie, și crema de unt frecat cu vin și pulbere de leuștean.
Printre preparatele deja vedetă ale meniului Solt Dining se numără musacaua de vită, cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilica umplută cu varză roșie, praz și țelină, în crustă de sare și cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină. Pe lângă acestea, mai găsiți și două deserturi inedite, niște rulouri crocante umplute cu halva sau orezul cu lapte, pus într-o formă de fine dining.
Adaugă un comentariu