starbucks milano
Food stories News

Starbucks aduce un omagiu culturii locale a espresso-ului la Milano

Italia este pe lângă paste și pizza și sinonimă cu espresso, iar cultura cafelei în peinsulă este aproape sacră. În acest context lanțuri internaționale de cafenele populare nu prea au avut curajul să intre pe acest teritoriu. Totuși, Starbucks tocmai a făcut primul pas.

Sub numele de Starbucks Reserve Roastery noua locație se află în clădirea istorică a Poștei, în Piața Cordusio, Milano, compania plănuind să deschidă și alte cafenele în capital modei, până la finalul anului.

Cu un design care aduce un omagiu culturii espresso-ului italian, care l-a inspirat pe Howard Schultz acum 35 de ani când a ajuns prima dată la Milano, cafeneaua are 2.300 de metri pătrați, reunind arta prăjirii cu metodele inovatoare de a face cafea, toate într-un oraș în continuă mișcare.

Experiența pe care o oferă cafeneaua reunește experiența lanțului cu cultura locală și include ediții limitate de cafea Arabica din 30 de țări, cafea care va fi pentru prima dată prăjită în Europa, la pachet cu produse proaspete de patiserie care poartă semnătura lui Rocco Princi, unul dintre cei mai cunoscuți patiseri locali.

Această deschidere creează în jur de 300 de locuri de muncă în Italia, Starbucks investind și în cursuri și trainiguri adiționale pentru angajații săi, prin lansarea programului de ucenici la Milano și prin colaborarea cu Fundația Don Gino Rigoldi și Academia La Scala.

Locația din Milano este prima deschidere de cafenea-prăjitorie de lux, a treia din lume, după cea din Seattle (deschisă în 2014) și cea din Shanghai (lansată în 2017).

Dacă ai drum pe la Milano, nu rata o vizită aici pentru că ai posibilitatea de a experimenta, prin realitate augmentată, întregul proces de pregătire a cafelei. Piesa-cheie este un perete enorm, de la podea la tavan, cu reprezentări vizuale ale istoriei brandului și cu momentele esențiale pe care le parcurge un bob de cafea din arbore până în ceașcă.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro