suento
Restaurante Restaurante casual dining

Suento by Gram în grădina bunicii (București)

Ascuns pe o stradă a vechiului București, Suento by Gram, sau Suento, mai pe scurt, te poartă în poveștile copilăriei, mai ales dacă îl vizitezi vara, așa cum am făcut noi, pentru că mesele din grădină îți amintesc de mesele din curtea bunicilor. Răspândite printre tufe și pomi fructiferi din care poți culege oricând un măr, locurile de luat masa prind viață la ceasul serii de la luminițele agățate în copaci, iar ziua sunt mângâiate de razele soarelui care se strecoară printre ramuri.

Despre restaurantul Suento

Numele său vrea să transmită starea de relaxare și destindere pe care vor să o ofere oaspeților. Cuvântul nu înseamnă nimic, dar lasă loc imaginației să îi scrie povestea.

Deschis în urmă cu un an jumate într-o locație cu tradiție pentru un bistro, Suento poate primi în interior 45 de oaspeți, iar verile pe terasă ajung să fie pline, cu 90 de oameni, iar când este vreo petrecere privată, numărul lor crește.

De designul locului s-au ocupat proprietarii împreună cu arhitectul Radu Costăchescu.

Despre meniul Suento

Suento este un bistro și drept urmare și meniul este pe măsură. Inspirat de bucătăria internațională, preparatele au o notă urban, de la micul dejun sau brunch și până la cinele pe terasă. De lista de preparate s-au ocupat îndeaproape proprietarii împreună cu bucătarul șef Florin Nicu.

Dintre toate preparatele, cele mai apreciate de oaspeți sunt trioul de paste în care să îți înmoi lipia, format din humus, cremă de brânză cu busuioc și crema de feta cu ardei sau supa cremă de ciuperci cu hribi și gorgonzola pentru starter. Felul principal este reprezentat cu brio de pulpa de rață confiată cu piure de morcovi și sos de merișoare și de burgerul pulled pork cu cartofi prăjiți și sos barbeque. Iar desertul preferat al clienților este brownie cu mousse de ciocolată, spumă de mentă și fructe proaspete.

Meniul de băuturi vine și el cu câteva mostre interesante de cocktailuri pe bază de gin și nu numai.

Suento

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro