Processed with VSCOcam with hb1 preset
Gourmet

Trenduri gastronomice în 2016

Atunci când vine vorba de modă și culori, în fiecare an există Pantone. Dar se pare că există trenduri care se lansează nu doar în fashion ci și și în lumea culinară. Conform site-ului Trends by HRB, Internațional Taste Solution, expert în arome naturale, a lansat trendurile culinare pentru anul 2016, obținute în urma unor cercetări de piață.

1.Înapoi în timp

Ierburile aromatice străvechi, precum cimbrul, menta, pătrunjelul și rozmarinul și-au recâștigat prestigiul. Și siropul de arțar a prins noi aripi, iar grânele folosite în antichitate vor fi din ce în ce mai utilizate pentru pâini și mixuri de cereale.

2.Mâncăruri din Asia de Sud-Est

Rețete din Malaysia, Vietnam și Filipine ne vor încânta papilele. Arome și condimente precum sweet chili sau amestec firecracker si combinații ca cea de coriandru cu limetă, sos de soia cu miere și ghimbir sau cocos cu cardamom, vor da o notă distinctivă preparatelor.

3.Gata de Olimpiadă

Arome sud-americane vor acapara scena în 2016, datorită Jocurilor Olimpice care se vor desfășura la Rio de Janeiro în luna august. Cele mai populare arome vin din Cuba și Peru: ají (chili) cu limetă, ardei habanero și fructul pasiunii.

Ají
Ají

4.Bunătăți hibrid

În 2013 s-a făcut mare vâlvă cu cronut (gogoașa făcută din aluat de croissant). Și acum vor apărea noi nume, precum townie, de la tartă și brownie, sau muffle de la muffin și waffle.

5.Pâinea rămâne tradițională

Aromele predominante în pâine nu sunt deloc exotice. Aromele obișnuite precum brânză, usturoi și unt vor conduce piața în acest an, alături de semințe precum susanul și floarea soarelui, iar reducerea cantității de sare din pâine vine aproape ca un imperativ.

6.Iaurt cu legume

Industria lactatelor a început să experimenteze prin adăugarea de legume în iaurt. Acum, că ne-am obișnuit deja cu iaurtul cu rubarbă, nu vom mai fi așa surprinși când vom descoperi iaurt cu coacăze negre și sfeclă roșie sau cu portocală și morcov.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro