trenduri design
Food stories News

Trendurile în designul restaurantelor în noua decadă

Noua decadă nu a început prea bine pentru restaurantele din întreaga lume. Totuși planurile de deschidere, de renovare și de dezvoltare erau de mult făcute, iar trendurile trasate în ceea ce privește designul localurilor erau stabilite. Ce o să descoperim când revenim în restaurantele și barurile de la noi și din lume, afli din trendurile de mai jos, însă ca linie generală, discretul și minimalismul nu mai sunt la modă.

Culorile la putere

Culorile puternice, vii sunt cele care inundă sălile de luat masa în noua decadă. Pantone Color Institut recomandă culori precum Flame Scarlet (un fel de roșu cu tente magenta), șofran, Biscay Green (un fel de verde de înghețată de mentă), Mosaic Blue (un albastru ce bate în gri-verzui), Chive (kaki), coajă de portocală, roz coral și Sunlight (un galben pai), iar inspirația designerilor vine din orașele „țipătoare” din Mexic.

Decoruri instagramabile

Trăim într-o lume dominată de imagini și social media, iar un decor fotografic, care să îi inspire pe clienți să facă poze în locație este ceea ce mulți proprietari de restaurante și baruri își doresc pentru localurile lor. Astfel, trebuie să existe măcar un punct de focus, un perete cu un tapet, un grafitti, o imagine captivantă sau poate o piesă de mobilier spectaculoasă.

Bucătăriile deschise

Moda apărută în ultimii ani, de a avea vedere către spațiul de lucru al bucătăriei se păstrează și în noua decadă, fiind un motiv de mândrie a echipei de bucătari, dar și o modalitate creativă de a răspunde normelor de securitate împotriva incendiilor.

Tiki bars

Inspirate de exotismul Polynesiei, barurile tiki, ce servesc cocktailuri colorate și te poartă pe malurile oceanului reînvie în popularitate în noua decadă, probabil în combinație cu explozia de culori despre care vorbeam mai sus, însă cu accente retro care să amintească de primul val de modă când ele au luat amploare.

Citește și cum s-au schimbat barurile în ultima decadă.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro