Un fan al înghețatei nu va ține niciodată cont de vremea de afară pentru a se bucura de o cupă (sau mai multe) din desertul cremos și rece. Însă vara crește consumul acestuia cu valori incredibile. Și deși înghețata este foarte bună ca atare, mâncată direct din cutie, linsă dintr-un cornet de pe care se scurge din cauza căldurii sau împărțită cu cei dragi, poți să îți îmbunătățești experiența ei cu ajutorul următoarelor trucuri.
Ulei de măsline și sare
Deși există și înghețate sărate, servite ca aperitiv, nu la acelea ne referim acum. Ci la înghețata clasică de vanilie care poate fi îmbunătățită cu un pic de ulei de măsline și câțiva fulgi de sare Maldon sau sare roz de Himalaya în loc de banalele sirop de ciocolată și bombonele colorate.
Iar dacă vrei să o duci la nivelul următor, poți adopta un trend venit din China. Un influencer de-al lor a turnat ulei infuzat cu chili peste înghețata clasică de la McDonald’s, iar ideea a fost adoptat și de lanțul fast-food care le oferea clienților săi chinezi dintr-un club special varianta cu ulei picant în loc de sos de caramel. Iar pasionații au adăugat chiar și fulgi de ceapă sau usturoi uscat ca topping.
Înghețată vegană

O alternativă a înghețatei clasice, făcută cu ouă și lapte, este varianta vegană, care poate răspunde diverselor nevoi de dietă, de la cele legate de intoleranțe, la cele legate de preferințe. Cea mai bună variantă este cea pe bază de banană, care imită destul de bine consistența înghețatei. Banana curățată se dă la congelator și când a înghețat se pune în blender cu diverse arome. Fie doar cu cacao, fie se poarte adăuga un îndulcitor precum siropul de arțar sau de agave, se pot adăuga alte fructe, semințe de vanilie și câte și mai câte. O variantă mai lejeră, care duce mai curând spre granita, este făcută din alte fructe congelate, care sunt mai apoase decât bananele.
Brioșe din înghețată
Nu ne referim la modul italienesc de a servi înghețata în brioșă, așa cum găsești prin toate cafenelele din Palermo, ci a la coace brioșe din înghețată. Practic o înghețată gata făcută conține multe din ingredientele pentru un aluat. Așa că este foarte simplu să lași la topit o cutie de înghețată și pentru două căni din aceasta să adaugi o cană jumate de făină, un pliculeț de praf de copt și un vârf de sare, pentru ca apoi să dai la cuptor la 180oC pentru aproximativ 45 minute. Și gata, ai obținut brioșe fără bătaie de cap.
Iar înghețata de vanilie topită poate fi folosită și pe post de cremă, sos de vanilie pentru alte prăjituri, astfel că nu trebuie să îți mai bați capul cu pregătirea acestuia.
Adaugă un comentariu