restaurante
Foto: Dzianis Apolka
Chefi Chefi și Specialiști Food stories

Unde mănâncă chefii?

La nivel mondial a început această poveste cu o carte. Apoi a apărut și aplicația. Pentru că dacă nici ei nu știu unde e mâncarea bună, atunci cine?!

Chefii își petrec tot timpul în bucătărie, aproape în fiecare zi a săptămânii. Însă, uneori, după program, înainate sau când pur și simplu vor să evadeze, se opresc și în alte localuri pentru a lua masa. De la bodegi ce au devenit destinații hipsterești, la restaurante de top, toate se regăsesc în preferințele bucătarilor de renume.

Noi i-am întrebat pe o parte din cei mai cunoscuți chefi din România despre locurile lor preferate și iată ce am aflat.

Alexandru Dumitru

După ce a condus bucătăriile mai multor restaurante de top din România și și-a adjudecat și titlul de Bucătarul Anului în clasamentul Gaulle & Milleau, Alex este pe cale să își deschidă propriul restaurant. Între-timp, însă, el se oprește să ia masa la „restaurantul” amenajat în Piața Matache, care servește hamsii prăjite pe loc, grătar și pastramă de oaie. Pentru momentele când are mai mult timp, preferă Pâine și Vin, dar îi pare rău că Bucureștiul nu are locuri de mâncat noaptea, când iese din tură, altele decât shaormeriile. Așa că din oferta existentă, îi place să se oprească la Gennin.

Alexandru Iacob

Câștigător al emisiunii Top Chef și unul din talentele cunoscute ale lumii gastronomice din Capitală, Alex Iacob coordonează bucătăria restaurantului Maison des Chefs și pregătește în curând deschiderea unui nou local, dedicat tacos-ului, MAT București. Când mai are timp să și iasă din bucătărie, preferă să își petreacă mesele la Vacamu, Le Bab și Mahala.

Alex Petricean

Și el mândrul proprietar al unui titlu de Bucătar al Anului oferit de Gaulle & Milleau, fost concurent al primei ediții de Masterchef și cel ce a pus bazele curentului noii bucătării românești, pe care o practică cu succes în restaurantul propriu, Noua, mănâncă în localuri de diverse tipuri. De la deja faimoasa Terasa Obor și Gogoașa Muntenească, tot din Piața Obor, la Mahala, Lacrimi și Sfinți, Pescaderia, Vatra Neamului, Yoshi și nu în ultimul rând, Voila.

Anne Ampawan

Proprietar și chef al restaurantului thailandez Kunnai, Anne își petrece tot timpul în propria bucătărie, însă atunci când iese pentru aprovizionare, îi place să mănânce la food court-ul din Dragonul Roșu, dar și la Argentine Sushi, în Băneasa Mall.

Antonio Passarelli

Simpaticul bucătar italian, gazdă tv și chef al mai multor restaurante de top din țară, spune că pentru mâncarea italiană nu se deplasează în oraș, și-o gătește singur, dar îi face plăcere să mănânce de câte ori are ocazia la Osho, DaBeef și la Piccolo Mondo.

Foto: Dean Drobot

Daniel Pălici

Membru de bază al noului val de bucătari talentați, din toamnă chef Daniel conduce bucătăria restaurantului Maize Farm to Table. Dar acolo are liber duminica, așa că atunci este ziua lui de ieșit în oraș. Își începe dimineața bându-și cafeaua în diverse locuri și de acolo se decide unde vrea să își petreacă prânzul. Este un mare fan al mâncării asiatice, așa că printre preferatele lui sunt supa tempura udon de la AI Sushi Bar și tăiețeii vegetarieni de la Kanpai. Pentru seară îi place să mănânce la Mahala sau Gastro Lab, iar dacă are chef de ceva vegetarian, merge la Arome, unde își comandă un burger din broccoli.

Iosif Ștefănescu

Specializat în cele mai bune fripturi, bucătar șef la Osho și DaBeef, Iosif este un mare fan al preparatelor asiatice, așa că îl poți întâlni la Li-Wu, Japanos și Zen Sushi. Iar când are chef de o diversiune, se oprește la o pizza la Pâine și Vin sau comandă una de la Jerry’s Pizza.

Joseph Hadad

Celebrity chef, jurat Masterchef și mândrul proprietar a două restaurante, Joseph by Joseph Hadad și Caju, bucătarul de origine israeliană iese rar la masă în oraș, dar atunci când o face, preferă să își viziteze prietenul, mâncând la La Cantine de Nicolai, sau să se relaxeze cu familia la o pizza la Black by Doncafe.

Nicu Lică

Unul din cei mai apreciați chefi din București, deși nu este o figură pe care să o vedem prea des în afara bucătăriei, chef Lică coordonează toate restaurantele din cadrul hotelului JW Marriott. Când iese în oraș, însă, îi place să mănânce la Nor, Linea, Casa Doina, Raionul de Pește și Trattoria Di Vino. Pentru steak merge la Vacamu, iar pentru croissantul din diminețile de weekend se oprește la Rue du Pain.

Silviu Chelaru

Cel mai nou celebrity chef, jurat al emisiunii Masterchef, Silviu Chelaru face scena culinară din Cluj mai bună. Când este acasă, îi place să mănânce la Baracca și la restaurantul japonez Tokyo, iar când vine la București se oprește la Tasting Room by Ethic Wine.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro