Drinks Travel

Unde se produce ginul Bombay Sapphire

bombay6Probabil că ai gustat de multe ori faimosul gin Bombay Sapphire și i-ai admirat și ambalajul deosebit, sticla albastră și elegantă. Dar la fel de probabil este faptul că nu ai știut până acum unde se produce acest gin excelent. Distileria Bombay Sapphire se află în sudul Angliei, pe locul în care cândva se afla o moară ce avea o vechime de 300 de ani dar care are în spate o istorie mult mai încelungată. Locul în sine este, de fapt, extrem de pitoresc, imaginea generală a lui fiind de-a dreptul feerică: un râu șerpuitor, case asimetrice de sticlă, o arhitectură în stil Victorian și Georgian. Cei care au creat acest decor – Heatherwick Studio – reprezintă o companie specializată în design ecologic iar planul general era de a renova moara utilizând metode ecologice.

Proiectul a fost terminat de un an și a primit deja un important premiu de design industrial. Printre elementele de bază ale acestuia apar casele de sticlă ce reprezintă fiecare câte unul dintre cele 10 ingrediente ce intră în compoziția ginului, faptul că energia electrică e generată de o turbină hidro-electrică aflată pe cursul râului și faptul că malurile râului au fost lărgite și remodelate, pentru a include plantarea unor specii native de plante.

Bombay Sapphire Gin Distillery este deschisă tot timpul anului și poate fi vizitată, așa că dacă ajungi la Laverstoke Mill, în Whitchurch, Hampshire, nu ezita să dai o tură.

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro