rual primul aprobistro
News

Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România

Seria de evenimente culinare: Degustări by Cosmin Dragomir & friends continuă cu o un alt episod inedit – celebrarea în premieră pentru România a Zilei Internaționale a Burții (de vită) cu un meniu de degustare de 5 feluri bazat pe ingredientul vedetă, plus un preparat cu burtă de porc și un desert din legume și pregătit de Chef Laurențiu Hairadin la Rual Primul AproBistro.

The Tripe Marketing Board din Marea Britanie, o instituție care promovează consumul de burtă de vită, a ales data de 24 octombrie deoarece în această zi, în 1662, politicianul, prozatorul și cronicarul Samuel Pepys a scris: “Așa că m-am întors acasă și am luat cina cu soția mea cu un fel de mâncare foarte bun din burtă făcut de mine”. În Italia există o instituție similară Academia de la Trippa al cărei membru este și Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, cel care pregătește cartea – “Pe culmile mahmurelii, o istorie a ciorbei de vită și nu numai”.

“Mă bucur că cei de la Rual Primul AproBistro și crama SERVE au acceptat să organizăm împreună acest eveniment inedit pentru peisajul gastronomic de la noi. Din păcate noi nu reușim să valorificăm acest ingredient la adevărata lui valoare, facem doar ciorbă și, rar, tuslama sau tocăniță. În cercetarea mea pentru carte am întâlnit sute de rețete cu burtă de vită, pe mai toate continentele. În Italia am fost uimit de restaurantele Tripperia care sunt specializate în gătirea burții de vită și care sunt la mare căutare. Chef Laurențiu Hairadin a ales șase rețete cu burtă de vită, de pe trei continente, cărora le-a adăugat un fel cu burtă de porc și un desert din legume. Meniul de degustare este completat cu țuică și vinuri de la Crama Serve”,

Cosmin Dragomir.

Meniu de degustare include: Menundo; Ramen cu burtă; Tuzlama de vită; Pacal porkolt – gulaș din burtă de vită cu boia afumată; Trippa a la Romana; Burtă de vită Madrid style; Pork belly – polen crud de mere, tartar de mere,piure de rădăcinoase coapte; Prăjitura apro: blat de morcovi cu galangal, cremă bavareză de fasole cu boabe tonka, dulceață de roșii. Întâmpinarea se face cu țuică de la distileriile Bran, iar degustarea de vinuri va fi cu gama Nasul Nobil de la Crama Serve din Ceptura, care cuprinde trei etichete: Nasul Cavalerului, Nasul Contesei si Nasul Maestrului.

Participanții care își doresc pot deveni membri gold al clubului de vinuri Serve, cu reduceri la vinuri, livrare gratuită în toată țara și acces la petrecerile cramei sau ale partenerilor.

CITEȘTE ȘI
CrameRomania.ro prezintă harta turismului viticol din țară

Prețul pentru masa de Ziua Internațională a Burții de Vită, cu tot cu degustările de bătură, este de 220 lei/ persoană.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com