restaurant mexican
Restaurante Restaurante casual dining

El Torito (București)

Cel mai vechi restaurant mexican din București continuă să fie un punct de referință pe harta horeca a capitalei. Fajitas sfârâind pe plitele încinse aduse la masă și frozen margaritas colorate completează decorul vibrant al restaurantului.

Despre restaurantul El Torito

Deschis în 2007, primul restaurant mexican este o copie fidelă a localurilor din țara natală, având un decor bogat și colorat, întocmai ca în Mexic. Obiectele decorative sunt aduse de acolo, iar mixul de elemente definește atmosfera latino-americană.

Sărbătorile faimoase mexicane precum Cinco de Mayo sau Dia de los Muertos nu trec nesărbătorite nici aici, cu acțiuni și oferte speciale. Iar muzica live este la ea acasă în fiecare sfârșit de săptămână. Două luni pe an, atmosfera este încinsă de trupa de mariachi Mexico de Noche, originară din Mexico City, care vine să ridice la dans și oaspeții români.

Despre meniul El Torito

Meniul restaurantului, deși oferă și câteva variante de tacos, este mai mult bazat pe mâncare gătită, cu rețete adunate pe te tot teritoriul țării. Vedetele, însă, sunt queso fundido, un aperitiv care se întinde și se întinde…, fajita, ce vine sfârâind la masă și care poate fi aleasă în orice variantă, de la pui la vită sau creveți ori cea vegetariană, iar de final, desertul casei, banana borracha îi face pe toți să fie din nou copii, bucurându-se, însă, de avantajele vieții de adult.

Și pentru că este un mic univers mexican, la El Torito vei putea găsi o varietate foarte mare de tequila și mezcal, servite ca shot sau incluse în margaritas și cocktail-urile pe bază de distilatul din agave. Iar dacă vrei să bei bere ca în Mexico, atunci trebuie să încerci michelada.

CITEȘTE ȘI
Portret de chef: Vova

El Torito, str. Iancu Căpitanu nr. 30, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com