Chefi Restaurante

Portret de chef: Vova

Vova. Atât. Așa este cunoscut chef-ul de la restaurantul Yoshi din Capitală printre cei din breaslă. Vladimir Curnic este însă numele lui și este originar din Republica Moldova.

După ce a trecut printr-o școală de specialitate în Chișinău, Vova a lucrat o perioadă de 5 ani la restaurantul Nori din același oraș, după care a lăsat plaiurile natale pentru a se integra în peisajul gastronomic din București, ceva mai deschis spre bucătăria japoneză, de care el era deja îndrăgostit. Vreme de 4 ani a făcut sushi și alte bunătăți nipone într-un restaurant din București, după care și-a luat inima în dinți și și-a deschis propriul local de sushi, micul Itadaki Sushi, care apoi, cu ajutorul și altor investitori, a devenit deja faimosul Yoshi Sushi & Teppanyaki din zona Floreasca.

Bucătăria japoneză este cea de suflet, despre care a învățat prima oară la Chișinău, de la un maestru din Țara Soarelui Răsare, dar pe care continuă să și-o perfecționeze pentru că, așa cum cred japonezii, mereu ai de învățat în acest domeniu. De fapt, pentru a fi un maestru în sushi, la ei în țară trec și douăzeci de ani de muncă zilnică, ani întregi în care doar speli orezul până ajungi la perfecțiune, apoi mulți ani în care înveți să mânuiești perfect cuțitul de tranșat peștele și tot așa. Și pentru că a venit vorba de pește, lui Vova îi place să lucreze cel mai mult cu tonul albastru, un pește pe care îl respectă din tot sufletul. La preparatele japoneze, însă, chef Vova încearcă uneori să alăture elemente din alte bucătării asiatice sau chiar europene, pentru a obține preparate inedite. Mai ales că de câte ori are ocazia să călătorească, se aventurează cât mai departe de locurile turistice pentru a încerca preparatele locale.

Vova gătește acasă mâncare moldovenească, românească și rusească, cea cu care a crescut, însă nu este singurul bucătar din casă pentru că și soția sa are aceeași profesie și formează împreună o echipă imbatabilă, atât în bucătăria restaurantului, cât și în cea de acasă.

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro