Restaurantul Sciccheria
Chefi Food stories News

Aniversare cu stea Michelin la restaurantul Sciccheria

Restaurantul Sciccheria, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, împlinește un an de la deschidere și organizează, pentru oaspeții săi, o cină eveniment, la patru mâini, în cadrul căreia cheful rezident Michael Passarelli (fiul lui chef Antonio Passarelli) va găti alături de Giuseppe Raciti, care a adus restaurantului Zash, din Catania, o stea Michelin. 

Astfel, în data de 15 iunie, începând cu ora 19:30, va avea loc Etnavaganza, o seară dedicată gastronomiei siciliene, cea care a consacrat Sciccheria. Cei doi chefi au pregătit un meniu de degustare de 7 preparate neo-siciliene, asociate cu vinuri italienești, menite să aducă un tribut mineralității terroir-ului și prospețimii caracteristice Mării Ionice. 

Giuseppe Raciti este supranumit de presa din Italia “cheful vulcanic” și a lucrat în unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, cum sunt San Domenico Palace Hotel, din Taormina, Palace Hotel, din Gstaad și Kulm Hotel, din St.Moritz. Cu toate acestea, el a decis să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale, un tărâm care îl fascinează și de care se simte profund legat. 

“Indiferent unde am călătorit, mi-am dorit întotdeauna să mă întorc acasă și să aduc cu mine tot ce am învățat. Sunt mândru de rădăcinile mele siciliene, pe care le onorez prin preparatele create. Gastronomia mea își propune să creeze un lanț de povești, pe care oaspeții să le savureze și în care să simtă emoția și sufletul regiunii pe care o reprezint, de la celebrul vulcan, până la poalele Etnei și, mai departe, până la Marea Ionică”,

a povestit chef Giuseppe Raciti.

Stilul culinar al chef-ului cu stea Michelin este unul aparent simplu, centrat în jurul aromelor și texturilor mediteraneene, dar care primesc, o abordare cosmopolită, modernă. 

Costul experienței culinare integrale este de 950 lei/ persoană, iar numărul locurilor disponibile este de 40.

CITEȘTE ȘI
Noua ediția limitată evian® este creată de artista Inès Longevial

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com