Pește și fructe de mare

Somon în crustă de muștar cu sparanghel și tarhon

O rețetă delicioasă de somon în crustă de muștar, cu un strop de tarhon, ca o atingere delicată, care înnobilează simțurile.

Foto: Chelsea Kyle, food styling: Rhoda Boone

Somon în crustă de muștar cu sparanghel și tarhon

Cook Time: 22 minutes

Yield: 4

Somon în crustă de muștar cu sparanghel și tarhon

Ingredients

  • 1 mănunchi de sparanghel, curățat și aranjat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3/4 lingură de sare
  • 1/2 lingură de piper negru, proaspăt râșnit
  • 4 bucăți de somon file
  • 8 lingurițe de muștar de Dijon, boabe
  • 3 linguri de panko (pesmet japonez), dar se poate folosi și pesmet normal
  • 1/4 linguriță de paprika afumat
  • 2 linguri de tarhon proaspăt tocat

Instructions

  1. Preîncălzește cuptorul la 130 de grade. Pregătește o tavă cu hârtie de copt. Așează sparanghelul și aruncă peste el două linguri de ulei, o jumătate de linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper, apoi aranjează sparanghelul pe un singur strat, pe jumătate din tavă. Bagă tava la cuptor 5 minute.
  2. Între timp, acoperă fiecare file de somon cu două lingurițe de muștar. Presară peste fiecare 1/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper. Amestecă pesmetul, împreună cu o lingură de ulei într-un castronel apoi mixul presară-l pe fiecare bucată de somon, după care aruncă un pic de paprika afumată.
  3. După ce sparanghelul a stat la cuptor 5 minute, scoate tava și lasează fiecare bucată de somon, cu pielea în jos, pe jumătatea goală a ei. Pune tava la loc în cuptor și ține-o până când somonul se întărește dar își păstrează culoarea în mijloc iar sparanghelul devine moale - 14-16 minute pentru un somon medium-rare.
  4. Scoate tava din cuptor, așează bucățile de somon și sparanghelul pe câte o farfurie și împrăștie un pic de tarhon deasupra.

Notes

Dacă sparanghelul e gros, mărește timpul inițial de preparare cu 10 minute înainte de a adăuga fileturile de somon în tavă. Dacă preferi ca somonul să fie mai bine făcut, mărește timpul de stat în cuptor cu 5 minute.

Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://chilipepper.ro/somon-crusta-mustar-sparanghel-tarhon/

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20




Booking.com

Fii prietenul nostru!