Sciccheria centru
Restaurante Restaurante casual dining

Un nou restaurant Sciccheria în centru

Sciccheria Ristorante Italiano anunță extinderea în București, prin deschiderea celui de-al doilea restaurant, Sciccheria Rosetti, în centrul orașului, pe strada Tudor Arghezi nr. 4. În cadrul acestui proiect, acționarilor Claudia și Luca Militello și Andrei Iosif, li se alătură și prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu, care își îndeplinește, astfel, visul de a intra în industria de HoReCa. 

Sciccheria Rosetti își întâmpină oaspeții cu un meniu italienesc, cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea: ingrediente de calitate, curatoriate de la producători de top din Italia și România, toate gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. Din meniul de zi al restaurantului vor face parte preparate precum vestitele spaghete Carbonara, gătite după rețeta originală, sau crema de cartofi, praz și crumble de guanciale și ceapă, dar și un preparat nou în meniul Sciccheria, conceput special pentru zona dinamică a orașului – “pulled pork” cu varză murată, muștar, miere și castraveți murați.

“Legătura mea cu Sciccheria este una foarte simplă și concretă. După multe experiențe avute de-a lungul timpului, în calitate de client, acest restaurant mi-a oferit un loc pe gustul meu: meniu impecabil conceput, pe toate gusturile, serviciile, așa cum rar mai găsești astăzi și, cel mai important, atmosfera relaxată și veselă, muzica faină pentru toate vârstele. Toate m-au făcut să spun: Așa ceva aș vrea să am și eu. Eu aveam de câțiva ani un gând pe care îl și verbalizam între prieteni de a avea un restaurant. Și, cum e vorba: Ai grijă ce îți dorești…, a venit propunerea de a investi și a fi parte din acest frumos proiect, Sciccheria Rosetti. E un vis pe care ni-l dorim lung și frumos, iar, la așa parteneri, nici nu poate fi altfel. Vă așteptăm cu sufletul deschis!”,

a declarat Virgil Ianțu. 

Pe lângă partea de à la carte, Sciccheria Rosetti va beneficia și de selecții de preparate potrivite pentru mic-dejun, business lunch și de opțiuni de takeaway. Așa că vei găsi aici croissante făcute în casă, cu cremă de fistic, ricotta sau bagel cu somon, cu prosciutto sau ou și guacamole. În plus, restaurantul beneficiază de un meniu generos de vinuri locale și internaționale, precum și de cocktailuri și băuturi cu și fără alcool. 

Amenajarea Sciccheria Rosetti a fost realizată alături de PickTwo Studio, studioul de design responsabil și pentru primul restaurant al grupului, din zona metropolitană a Bucureștiului. Stilul estetic este unul urban, contemporan. Restaurantul, situat la parterul clădirii de birouri Arghezi 4, beneficiază de 56 de locuri în interior și 40 de locuri pe terasa acoperită. 

CITEȘTE ȘI
Savart - savoare și artă în centrul Capitalei

Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului. Încă din primele luni de la fondare, localul și-a construit o comunitate fidelă, receptivă, de oaspeți entuziasmați de gastronomie. 

Sciccheria DSC04313 web max
Sciccheria DSC04313 web max

Pentru aceștia, proprietarii au dezvoltat o serie de evenimente speciale, cum sunt degustările de vinuri In Vino Amici sau cina la patru mâini, ce l-a avut invitat pe cheful Giuseppe Raciti, cel care a adus restaurantului Zash, din Italia, o stea Michelin. 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com