rosii de sezon
Food stories News

Tomatino – festivalul roșiilor la Rual primul AproBistro

În plin sezon de roșii coapte și gustoase, Rual primul AproBistro pune în valoare ingredientul vedetă al verii, tomatele cu un festival dedicat lor.

Pe 28 și 29 iulie bucătăria restaurantului se mută exclusiv pe terasă, în curtea din spatele bistroului situat pe strada Mihai Eminescu 114-116, unde Laurențiu Hairadin cheful casei împreună cu invitații săi, Chef Cristina Dumitrașcu (recent întoarsă dintr-un stagiu de pregătire în Copenhaga) și Chef Vasile Bejenaru (Caru’ cu Bere) au pregătit un regal al roșiilor cu meniul special dedicat tomatelor. Preparatele celor trei chefi sunt gândite astfel încât roșiile să fie gătite, prezentate și savurate în toate formele posibile de prezentare, gătire și combinare, pentru gusturi și texturi ce te poartă în verile copilăriei, dar te și surprind cu combinații inedite.

Intrarea este liberă iar meniul propus poate fi comandat în regim à al carte, însă recomandarea este ca pentru mesele principale să se facă rezervări, având în vedere capacitatea limitată a locurilor disponibile.

Toate preparatele vor fi gătite în fața oaspeților, în bucătăria în aer liber de pe terasă, cu sesiuni speciale de live cooking la grill, pirostrii și grătar argentinian.

De asemenea, în cadrul festivalului Tomatino ingrdientele principale, roșiile, dar și alte legume crescute la ferma proprie a restaurantului, vor putea fi cumpărate de la aprozarul din curte.

Iar pentru a vă face o idee despre ce urmează să gustați, meniul include: Galette de tomate și brânza de oaie, Gazpacho cu gutui, Bruschette cu roșii, Smorrebrod (sandwich scandinav), Consome de roșii, Gauffre cu roșii marinate și păstrăv somonat, Adana kebab cu roșii și vinete, Tocană de miel la pirostrii cu sos de roșii și menta, Midii cu sos de roșii, Burger de roșii cu caș afumat, Tacos cu rib eye și salsa de roșii și Orez cu lapte și dulceață de roșii cu boabe Tonka.

CITEȘTE ȘI
Meniu nou la Hard Rock Cafe București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • […] Seria de evenimente culinare: Degustări by Cosmin Dragomir & friends continuă cu o un alt episod inedit – celebrarea în premieră pentru România a Zilei Internaționale a Burții (de vită) cu un meniu de degustare de 5 feluri bazat pe ingredientul vedetă, plus un preparat cu burtă de porc și un desert din legume și pregătit de Chef Laurențiu Hairadin la Rual Primul AproBistro. […]
Booking.com