Situat în hotelul Suter Palace Heritage Boutique din București, restaurantul Le George își schimbă identitatea, devenind Gramont. Astfel, localul preia numele Vicontelui de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea.
Rebranduirea dorește să întărească imaginea de fine dining a localului, în care tehnicile de gătire franțuzești, specifice regiunii Provence, se întâlnesc cu ingrediente de calitate, precum fructe și legume locale și produse franțuzești, certificate “grand cru”. Toate acestea sunt atent curatoriate de către David Contant, cel care, de peste doi ani, conduce bucătăria hotelului. Un explorator constant, cheful își petrece o mare parte a timpului său căutând produse și arome noi, vizitând piețele românești, din București și din țară, sau călătorind în locuri mai puțin cunoscute, din Europa și din întreaga lume, pentru a descoperi preferințele localnicilor.
Hotelul Suter Palace Heritage Boutique și-a propus să transforme noul restaurant într-o societate gastronomică, o comunitate bazată pe valori precum respectul pentru terroir, aprecierea moștenirii locale, îmbrățișarea diversității tuturor culturilor și preocuparea pentru sustenabilitate și natură. Membrii Societății Gastronomice Gramont vor avea acces la evenimente unice, precum cinele la patru mâini, la care vor lua parte unii dintre cei mai renumiți și premiați chefi ai lumii, degustări de vinuri și întâlniri cu personalități din artă și cultură.




Sub viziunea culinară a lui David Contant, cel care deține, din 2020, titlul de Maître Cuisinier de France, una dintre cele mai mari distincții culinare oferite de către o asociație franceză, Gramont își propune să devină o destinație gastronomică, în care poveștile sunt spuse prin arome, culori și texturi.
“Din Vietnam până în Filipine, din Uruguay până în Toscana, nu vei ști niciodată unde te va duce următorul meniu Gramont, dar poți fi sigur că se va opri mereu în România, o țară pe care o iubesc și o apreciez pentru ospitalitatea sa, pentru peisajele superbe și pentru roadele pe care ni le oferă”,
a declarat David Contant, chef Gramont.
Schimbarea identității restaurantului vine cu un nou meniu de sezon, din care fac parte preparate fine, precum nougat de foie gras Rougié, cu fistic, migdale, boabe de tonka și cremă onctuoasă de caise, tartarul de vită de Salers și pollock, cu inimă de anghinare și pesto. Toate acestea pot fi asociate cu vinuri locale și internaționale.
[…] aceasta, restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, își răsfață […]