Toamna aceasta, restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, își răsfață oaspeții cu două noi concepte gastronomice: un meniu de Executive Lunch, cu trei feluri de mâncare, la un preț special de 150 lei / persoană și seri muzicale sub umbrela Joi de Vivre.
În fiecare zi, între orele 12:00 și 15:00, Gramont le propune celor ce îi trec pragul un meniu de prânz special conceput de către chef Valentin Mitea. Realizat exclusiv din ingrediente proaspete, atât franțuzești, cât și locale, meniul include trei feluri de mâncare – antreu, fel principal și desert. Datorită angajamentului restaurantului față de sezonalitate și prospețime, meniul se schimbă zilnic, ceea ce face ca fiecare masă să devină o experiență unică.
Printre preparatele cu care chef Valentin Mitea a ales să-și răsfețe clienții se numără macarons cu ficat de rață și caviar de mere Pomme du Limousin, calcanul cu sos de unt și șampanie, millefeuille cu vanilie și zmeură, carpaccio de creveți roșii sicilieni, cu yuzu și lime, mușchi de cerb cu gălbiori și merișoare, prăjitură cu matcha. Bineînțeles, meniurile Gramont au și variante vegetariene, cum este aceasta: hribi cu cireșe negre și flori de sare, conopidă cu ghimbir și lemongrass, prăjitură cu fistic și zmeură.
„Meniul de Executive Lunch este o ocazie optimă pentru echipa noastră de a se juca cu ingredientele proaspete, pe care le găsim în piață sau la micii producători și de a crea preparate unice, ce, în alte condiții, nu și-ar găsi loc în meniul nostru. Ni s-a întâmplat adesea să ne îndrăgostim de un anumit produs, dar să nu îl putem folosi, fiindcă furnizorul nu ne putea asigura constanță în calitate și / sau cantitățile necesare a la carte. Acum, avem semnificativ mai multă libertate culinară și mai mult spațiu de joacă, pentru a crea preparate memorabile”,
a adăugat Alexandru Stoian, general manager Suter Palace Heritage Boutique Hotel și Gramont.
În plus, în fiecare joi, între orele 20:00 și 22:00, are loc Joi de Vivre, un adevărat omagiu adus influențelor românești și franceze cu muzică live. Aceste serate promit să transporte oaspeții într-o călătorie muzicală unică, trecându-i prin diferite perioade ale Micului Paris și ale Parisului clasic. Spectacolele variază de la café concert la interpretări impresionante la saxofon și vioară, oferind un amestec perfect de nostalgie și modernitate.
Situat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, restaurantul de fine dining Gramont își ia numele după Vicontele de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. Localul cu 34 locuri în interior își răsfață oaspeții cu un meniu care îmbină tehnici și ingrediente românești, cu elemente ale savoir-faire-ului și gastronomiei franțuzești.
Adaugă un comentariu