ciorbarie
News

Ziua Națională a Ciorbei

Zeama care de sute de ani se află pe mesele românilor va fi sărbătorită timp de două zile, pe 23 și 24 septembrie, printr-un festival gastronomic organizat în comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, de către Ciorbărie.
Vedeta festivalului, ciorba, interpretată în peste 20 de rețete la ceaun şi pirostrii, va fi prezentată într-un cadru festiv cu muzică live și băuturi tradiţionale. Chef-ul casei, Albert Cristian semnează întregul meniu care va cuprinde şi alte preparate cum ar fi : berbecuț la proţap, cocoșei de munte la rotisor, pomana porcului, rață cu varză călită şi cârnați de porc, fasole bătută, pastă de jumări de porc cu usturoi, salată de ardei copţi, porumb copt la jar, cartofi copţi, prăjiţi în untură de raţă şi usturoi.

Festivalul ciorbei se va ține pe malul bălții Sfântul Gheorghe din comuna Băneasa, la doar o oră de București și 20 de minute de Giurgiu, iar intrarea costă 30 de lei/persoană. Ciorbele și celelalte bunătăți de la eveniment se vor plăti separat.
Pentru transport, va fi pusă la dispoziție o linie de autobuze ce vor pleca din Bucureşti către locaţia evenimentului şi înapoi, costul acestuia fiind de 25 lei / călătorie. Punctul de pornire şi intervalul orar vor fi anunţate cu câteva zile înaintea evenimentului. Însă puteți veni și cu mijloacele proprii de transport.

Detaliile se găsesc pe canalele de social media ale Ciorbăriei.

CITEȘTE ȘI
Micii producători locali, uniți de Via Profi

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com