horeca culinary school
News

Masterclass Street Food din Sudul Italiei la Horeca Culinary School

Horeca Culinary School invită pasionații de gastronomie să participe la un masterclass unic, dedicat street food-ului din sudul Italiei, susținut de Chef Arcangelo Pistoia, un chef cu peste 30 de ani de experiență internațională. Evenimentul are loc în perioada 20 – 21 septembrie 2025, între orele 10:00 – 14:00, în cadrul școlii din București.

Timp de două zile, participanții vor descoperi secretele celor mai apreciate preparate italiene de street food, învățând direct de la Chef Arcangelo tehnici, povești și trucuri culinare. În prima zi, vedetele meniului vor fi faimoasele arancine siciliane, frittatina di pasta, panzerotto pugliese și panino con paelle. Cea de-a doua zi este dedicată mozzarella in carrozza, puccia con parmigiana, bombette pugliesi și, nu în ultimul rând, cannoli siciliani

Structura masterclass-ului include teorie (ingrediente, istoric, particularități), demonstrații live realizate de chef, exerciții practice și degustări.

„Îmi doresc să transmit cursanților nu doar tehnici, ci și poveștile care fac aceste preparate atât de speciale. Bucătăria italiană este simplă, dar profundă, un echilibru între tradiție, gust și emoție,” povestește chef Arcangelo Pistoia.

Născut în Puglia, Italia, chef Arcangelo Pistoia are o carieră de peste trei decenii în bucătăria italiană și internațională. A lucrat în restaurante din Germania și Italia, a condus propria afacere timp de 13 ani și, din 2015, și-a adus experiența în România, devenind o prezență constantă în peisajul gastronomic local. În 2025, este Bucătar Șef al viitorului restaurant Ysra și colaborează cu Horeca Culinary School în zona de formare profesională. Așadar, cursul se va ține în limba română, cu accente italiene, pentru un plus de savoare.

CITEȘTE ȘI
Trattoria Della Nonna Garden - noua grădină de vară din Popa Nan (București)

Taxa de participare este de 890 lei (early booking până pe 13 septembrie) sau 1100 lei după această dată, iar înscrierile se fac la 0730 882 288 sau cristina.horecaschool@gmail.com

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com