mancare italieneasca
News Restaurante Restaurante casual dining

Trattoria Della Nonna Garden – noua grădină de vară din Popa Nan (București)

O atmosferă de dolce far niente, verdeață, foișoare, decoruri creative, o instalație luminoasă cu 80 de becuri, muzică în surdină și un meniu italienesc, proaspăt, descriu noua grădină de vară, din Popa Nan nr. 5.

Echipa ce se ocupă de Trattoria della Nonna de 10 ani, a muncit zi de zi în perioada pandemie pentru a amenaja această grădină din Bucureștiul vechi, astfel încât să fie gata de deschidere la începutul lunii iunie. Trattoria della Nonna Garden este sora mai mică a restaurantului cu același nume din Mendeleev nr. 14, închis temporar pe perioada restricțiilor impuse de stat.

Grădina funcționează, momentan, cu 50 de locuri, capacitatea sa fiind însă de peste 100 de locuri. Toate măsurile de distanțare a meselor și a clienților și cele de siguranță, de la dotarea cu dezinfectanți, existența registrului de clienți, purtarea măștilor și a mănușilor de către ospătari și restul personalului sunt respectate.

Decorul de poveste și amplasarea terasei, retrasă de agitația urbană, sunt motivele pentru care Trattoria della Nonna Garden s-a făcut remarcată imediat ce și-a deschis porțile.

Grădina, însă, găzduiește și o clădire istorică ce se pregătește să devină restaurant. Salonul de la parter este amenajat în aceeași atmosferă caldă, de restaurant familiar. Încă un salon urmează să fie amenajat la etajul 1 în lunile ce vor urma. Ambele vor fi deschise odată ce legislația va permite acest lucru.

Aveam nevoie de o terasă pentru a rezista și a menține brandul și în această perioadă, așa că nu am ezitat nicio clipă când mi s-a ivit oportunitatea de a prelua spațiul din Popa Nan. Restaurantul din Amzei miza, cu precădere, pe turiști, segment inexistent acum, așa că am luat decizia să migrăm către „cartier”, iar Popa Nan este o zonă boemă a Bucureștiului, unde conceptul nostru se încadrează bine”,

spune Oana Iliescu, proprietara Trattoria Della Nonna Garden.

Meniul noii terase este, în mare, asemănător cu cel al Trattoriei din Amzei, de la antipasti specific italienești, la paste de casă cu funghi porcini și ulei de trufe / cu somon / cu roșii și mozarella / cu fructe de mare, pizza, preparate populare specifice Peninsulei – din vită, pui și porc, o serie de feluri cu pește și fructe de mare, printre care midiile casei cu sos roșu sau cu sos de vin, în porții de 500 g și salate bogate.

Pentru diversificare și pentru că erau cerute și la celălalt restaurant, acestora li se alătură și preparate din alte bucătării internaționale – pulled pork burger cu carne gătită lent, ceapă caramelizată, wedges, barbeque, quesadilla cu pui, cremă de iaurt, legume și wedges, coaste și cârnați picanți.

Lista de vinuri are peste 25 de etichete, în mare românești și italienești, câteva disponibile și la pahar. O selecție de ginuri și alte băuturi alcoolice și nealcoolice completează meniul.

Trattoria della Nonna Garden – Str. Popa Nan nr. 5, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro