Aproape un an a trecut de când Brasserie 41 a luat naștere în zona elegantă de case din Pipera, creând astfel o oază urbană, cu un meniu semnat de un chef celebru: Sorin Bontea.
Despre Brasserie 41
Bistroul s-a născut din dorința de a crea un loc relaxat, unde localnicii din zonă să vină pentru micul dejun, prânz sau cină și unde să mănânce bine, fără a fi nevoiți să aibă parte de o atmosferă scorțoasă.
Restaurantul are două terase, una în față, care în serile de weekend devine scena unor petreceri stradale susținute de muzica aleasă de un DJ și reunite în conceptul Street Bar Parties, și una în spate, intimă, ce cuprinde 30 de locuri și este ideală pentru petreceri private. Atât terasele, cât și întreaga locație, au fost decorate în stil mediteranean, iar numitorul comun al elementelor de design este lemnul masiv de merbau, completat de elemente din marmura, lemn de fag sau stejar.
Despre meniul Brasserie 41
După ce au preluat locul în care funcționa un alt local și practic l-au reconstruit de la zero, proprietarii și-au dorit ca și noul meniu să reflecte schimbările din peisaj. Așa că au apelat la expertiza unui maestru care să creeze un meniu urban, cu produse alese din bucătăriile internaționale, și care să satisfacă plăcerile culinare ale oricărui oaspete. Astfel au ajuns la chef Sorin Bontea care a presărat în meniu de la salate răcoroase, la un curry thailandez de midii, de la paste la tăieței japonezi cu vită. Și desertul este la fel de creativ realizat, cu clasici în viață, precum tiramisu, dar și un deliciu arăbesc, kastalia, și un deșert original, vanilla burrata, o plăcintă cu cremă de vanilie, montată în forma unei burrate.
Deschisă încă de la primele ore ale dimineții, Brasserie 41 are și un bogat meniu de mic dejun, care vine la pachet cu o cafea, iar pentru restul băuturilor, alegerile sunt la fel de variate.
Brasseie 41, Șoseaua Erou Iancu Nicolae nr. 41, Pipera




























Adaugă un comentariu