Restaurante de top

Restaurante de top: Kunnai (Bucuresti)

Cel mai de succes restaurant thai din București, Kunnai, este condus de Anne Ampawan, o adevărată kunnai, adică o doamnă de succes. Stabilizat deja pe piața de profil din Capitală, restaurantul și-a câștigat clientela permanentă, care vine aici pentru atmosferă, mâncare și prosecco-ul bun pe care Anne îl oferă adesea din partea casei. Iar noii veniți vor fi imediat câștigați în tabăra obișnuiților locului.

Anne Ampawan
Anne Ampawan

Despre restaurantul Kunnai

Amenajat la parterul unei clădiri rezidențiale noi dintr-o zonă liniștită, lângă Parcul Copilului, Kunnai este încununarea experienței pe care Anne Ampawan a acumulat-o încă de mică în lumea restaurantelor. Provenită dintr-o familie ce activa în această industrie și devenind expertă în mâncarea thailandeză, cu influențe chinezești, așa cum este în multe părți ale Thailandei, Anne însăși având și rădăcini chinezești, proprietara și-a dorit să creeze un restaurant cu mâncare tradițională, dar cu o prezentare modernă.

Amenajat în timp record și construit de la zero, restaurantul a fost realizat de o echipă mixtă, formată dintr-un designer thailandez și un arhitect român, care a supravegheat întregul proiect. Dorindu-se un loc modern, minimalist, restaurantul are eleganța Thailandei moderne, fiind decorat cu operele de artă ale unui mare artist din Bangkok, Aran Chankasem, prieten de-al proprietarei, opere special realizate pentru acest spațiu.

Despre meniul de la Kunnai

Mâncarea de la Kunnai este ca la mama acasă. Acasă în Thailanda, evident. Întregul meniu a fost conceput de proprietară împreună cu echipa sa de chefi care, momentan, numără patru bucătari veniți din țara natală a Annei. Preparatele sunt thailandeze veritabile, cu influențele chinezești de care bucătăria thai se bucură, și realizate cu ingrediente preponderent importate direct din Asia.

Deși reputația bucătăriei thai este una picantă, meniul este adaptat tuturor gusturilor, iar în cazul preparatelor iuți, poți alege la comandă dacă preferi mild, medium, normal, thai spicy, mamma spicy și Anne spicy, adică așa cum mănâncă însăși proprietara.

La Kunnai poți începe masa cu Satay Gai, un aperitiv cu pui. Sau cu deja faimoasa supă Tom Yum cu creveți. La felul principal ai de ales dintr curry-uri, stir fry-uri, noodles și felurile de autor, bazate pe pește și fructe de mare. Bananele și laptele de cocos sunt vedetele deserturilor, dar nu lipsește nici faimosul mango sticky rice, în varianta sa cu înghețată de mango.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro