Cel mai nou restaurant premium din București s-a deschis la finalul anului 2024 în zona de Nord a Capitalei, avându-i ca executive chef pe Michael Passarelli și ca somelier pe Andrei Popa.
Despre Patio Bistro
Patio Bistro a luat naștere dintr-o pasiune comună pentru excelență culinară și dorința de a crea un spațiu unde gastronomia high-class să fie accesibilă și primitoare. Alături de partea de restaurant, la intrarea în Bistro găsiți un mic magazin cu pâine și produse folosite și în meniu.
Cuvântul „Patio”, în cultura spaniolă, reprezintă o curte interioară pavată, înconjurată de arcade, specifice caselor spaniole, locul unde familiile și prietenii se adună pentru a petrece timp împreună și pentru a servi masa. Aceasta este și viziunea fondatorilor Patio Bistro: să fie un spațiu în care te poți deconecta bucurându-te de preparate delicioase, într-o atmosferă relaxantă. Termenul „Patio” există și în vocabularul altor limbi, precum italiană, franceză, germană sau engleză, ceea ce îl face ușor de înțeles și de asimilat, atât de către români, cât și de către expați.
Spaţiul are o suprafaţă totală de 174 de metri pătraţi şi este împărţit în trei zone – bucătăria, sala de mese şi zona de vânzare pâine şi cafea. În interior, locul poate acomoda 32 de oaspeţi, iar terasa, cu o suprafață totală de 100 de metri pătrați, încă 46.
Brunch-urile cu spumante și stridii, cinele tematice și degustările de vinuri creează o atmosferă specială, transformând bistroul într-o destinație de neratat. În plus, Andrei Popa organizează degustări speciale, prin care aduce în atenție vinuri cu povești aparte care completează fiecare preparat culinar.







Fondatorii și-au dorit o arhitectură modernă a clădirii, cu fațadă din sticlă, vitrine generoase și o terasă de dimensiuni mari, dar care să ofere intimitate în acelaşi timp, acesta fiind și motivul pentru care bistroul se află la parterul clădirii One Herestrău Towers.
Din punct de vedere al amenajării, designul a fost conceput și implementat de Urban Caves. Mobilierul este semnat Patricia Urquiola pentru Moroso, unul dintre cei mai renumiți designeri și producători de mobilă. Terasa a fost gândită în așa fel încât să transpună din atmosfera teraselor franceze cu inspiratii africane.
Despre meniul Patio Bistro
Meniul Patio este inspirat din bucătăria franceză şi italiană, cu o atenție deosebită asupra calităţii ingredientelor folosite.
Chef Michael Passarelli aduce la Patio Bistro o viziune culinară bazată pe echilibru, prospețime și inovație.Trufele negre româneşti, caviarul Heritage Prestige din Belgia și stridiile Gillardeau no. 2 se completează perfect cu noul meniu, în care a introdus avo toasturi surprinzătoare, spaghete cu homar și deserturi cu grapefruit.
Alături de preparate, pâinea artizanală este produsul Patio pe care antreprenorii se concentrează foarte mult, comercializand în prezent 12 sortimente de pâine, realizate de Bogdan Patrichi. Lista va fi extinsă treptat până la 40 de varietăți, în funcție de cerințele clienților. Acestea vor fi puse la vânzare prin rotaţie. În prezent, la raft sunt Tordu, Bagheta Ceraine, Campagrain neagră cu seminţe şi, bineînţeles, pâinea Patio, specialitatea casei. Pe lângă pâine, în magazinul de la intrare stau la vânzare şi unele dintre cele mai bune ingrediente folosite în restaurant: paste, orez, piure de fructe, muştar cu seminţe, ulei de măsline etc.







Selecția de vinuri este semnată de somelierul Andrei Popa, unul dintre fondatori, care redefinește pairingul dintre preparate și băuturi. Oaspeții au ocazia să descopere vinuri atent selecționate și să beneficieze de recomandări personalizate care completează fiecare masă.
Pe segmentul cocktailuri, echipa s-a completat cu Andrei Lung, un barman român, unicul premiat al unei ţări din Europa de Est la Diageo World Class.
Patio Bistro, str. Nicolae Caramfil 74B, Bucuresti
Adaugă un comentariu