Unul din cei mai cunoscuți bucătari la nivel mondial este italianul Massimo Bottura ce își ducea până de curând viața culinară într-un restaurant mic și extrem de aglomerat din Modena. Despre el s-au scris multe rânduri, s-au făcut multe documentare, a fost unul din protagoniștii primei serii Netflix a Chef’s Table și a devenit inspirație pentru mii de chefi din întreaga lume. A adus parmezanul la rang de vedetă și a transformat un accident într-un deșert cu renume mondial: Oops!, I dropped the lemon tart.
Și pentru că un astfel de geniu culinar nu putea să nu își extindă aripile, destinația alesă de Bottura este Dubai, acolo unde a deschis primul său restaurant din afara Italiei, în cadrul hotelului W din The Palm: Torno Subito.
În afară de acesta, cheful italian și-a mai încântat fanii și cu un pop-up dinner exclusivist la New York, reproducând meniul din Emiratele Arabe.
Conceptul noului restaurant este cel de a îmbina soarele, luxul, atmosfera de vacanță cu legendarul stil de viață italian la dolce vitta. Și, evident, cu creativitatea bucătarului Massimo Bottura. Designul interior este realizat de Bishop Design care spune că brief-ul pentru proiect a fost o manifestare metafizică a plajelor din Rimini din perioada de glorie a anilor ‘60. Totul pus în scenă cu modernitate și chiar lux.
Acum rămâne de văzut cât de repede a ajunge Torno Subito să cucerească cele 3 stele pe care le are Osteria Francescana din Modena, restaurantul care l-a făcut faimos pe Bottura.
Adaugă un comentariu