Worldchefs European Grand Prix Rimini 2025
News

România a urcat pe podium la toate categoriile Worldchefs European Grand Prix Rimini 2025

Echipa Națională de Bucătari și Patiseri a României a obținut rezultate excepționale la competiția European Grand Prix Rimini 2025. Evenimentul, desfășurat la Rimini în Italia, a reunit cei mai buni bucătari și patiseri din întreaga Europa, oferindu-le oportunitatea de a-și etala măiestria și creativitatea în fața unui juriu de specialitate.

Echipa României a urcat pe podium la toate categoriile, iar la Campionatul Mondial Worldchefs Wales 2026 s-au calificat chef Alin Vădean (Global Vegan Chef) și ajutorul său, chef Andrei Miron, și chef Paul Antohi (Global Young Chef). Evenimentul Worldchefs Congress & Expo 2026 va avea loc între 16-19 mai 2026 în Țara Galilor, la Wales.

Worldchefs Challenge este una dintre cele mai prestigioase competiții culinare internaționale, organizată de World Association of Chefs’ Societies (WACS). Evenimentul adună cei mai buni bucătari și patiseri din lume, care își testează abilitățile și inovațiile gastronomice în fața unui juriu format din experți de top ai industriei.

„Să fii pe o scenă culinară de talie mondială nu înseamnă doar să gătești. Înseamnă să trăiești fiecare secundă intens, să simți emoția în fiecare mișcare, să știi că ai doar o singură șansă și că fiecare detaliu contează. E despre adrenalina care te împinge mai departe, despre ore nesfârșite de antrenamente și despre momentul acela când, în fața juriului, nu mai există dubii – trebuie să dai tot ce ai mai bun. La Rimini, România a trăit toate astea. Și a reușit asta prin Alin Vădean și Paul Antohi care au luptat, au demonstrat și și-au câștigat locul în finala mondială din Țara Galilor! Un rezultat imens, dar mai ales o dovadă că talentul și determinarea pot duce orice vis mai departe”, adaugă chef Cezar Munteanu, președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT).

Performanțele echipei României au fost răsplătite cu medalii de argint și bronz, confirmând nivelul ridicat al artei culinare și pregătirea reprezentanților noștri:

  • Global Chef Challenge – medalie de argint: Alexandru Vreme și ajutorul său, Paul Antohi
  • Global Young Chef – medalie de argint / calificare WALES 2026: Paul Antohi
  • Global Vegan Chef – medalie de argint / calificare WALES 2026: Alin Vadean și ajutorul său, Andrei Miron
  • Global Pastry Chef – medalie de bronz: Georgian Tufă și ajutorul său, Alexandra Olteanu
CITEȘTE ȘI
S.Pellegrino lansează cea de-a patra ediție a S.Pellegrino Young Chef

Pregătirea echipei naționale a fost asigurată de antrenorii Pastry Chef Carmela Dragomir și Chef Emanuel Mocan.

Participarea Echipei Naționale la Worldchefs Challenge Rimini 2025 subliniază angajamentul României în promovarea excelenței culinare și oferă un exemplu de inspirație pentru noile generații de bucătari și patiseri. Deplasarea echipei naționale a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Selgros România și Gio’s – Uniforme profesionale.

Lotul național care a reprezentat România la Worldchefs Rimini 2025

Alin Vădean – Global Vegan Chef Challenge

În prezent, Chef Alin Vădean este Head Chef la Elania Resort, un proiect de suflet din Cluj-Napoca, unde coordonează bucătăria unui complex hotelier ce include un centru de evenimente și conferințe. Cu o viziune culinară modernă, bazată pe inovație și respect pentru ingrediente, continuă să își perfecționeze tehnica și să ofere experiențe gastronomice memorabile.

Andrei Miron – Global Vegan Chef Challenge (Ajutor)

În prezent, Andrei Miron ocupă poziția de chef bucătar la D.A.R Events Restaurant & Barn din Botoșani, unde gestionează atât segmentul à la carte, cât și organizarea de evenimente gastronomice.

Chef Andrei Miron
Chef Andrei Miron

Paul Antohi – Global Young Chef

În prezent, Antohi Paul-Andrei lucrează în cadrul Hotelului Kronwell din Brașov, unde îmbină tradiția culinară cu inovația și excelența în gastronomie.

Alexandru Vreme – Global Chef Challenge

Astăzi, Alexandru Vreme continuă să creeze experiențe gastronomice de excepție, inspirându-și echipa și contribuind activ la dezvoltarea gastronomiei românești.

Georgian Tufă – Global Pastry Chef Challenge

Georgian Țufă își continuă misiunea de a împărtăși pasiunea și cunoștințele sale despre cofetărie, atât prin activitatea sa în laborator, cât și prin formarea viitorilor profesioniști în cadrul școlii sale. Prin fiecare desert creat și prin fiecare curs susținut, contribuie la ridicarea standardelor cofetăriei românești.

CITEȘTE ȘI
The Harp Irish Pub a lansat meniul fresh de vară

Alexandra Olteanu – Global Pastry Chef Challenge (ajutor)

Alexandra Olteanu continuă să transforme ingredientele în experiențe memorabile, perfecționându-și stilul și împărtășind prin fiecare desert pasiunea și rafinamentul care definesc cofetăria de înaltă clasă.

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – România este o organizație nonprofit, înființată în anul 1971, care reprezintă cea mai mare asociație de bucătari și cofetari profesioniști din România. Scopul principal al asociației este de a promova educația, competițiile culinare și dezvoltarea profesională a bucătarilor și cofetarilor din România, precum și de a reprezenta interesele acestora în industria HoReCa și în societate. Asociația este recunoscută la nivel național și internațional – România este membră cu drepturi depline în WACS – Asociația Mondială a Societăților de Bucătari, cea mai importantă organizație internațională pentru bucătari, reprezentând peste 110 organizații naționale de bucătari din întreaga lume, cu peste 10 milioane de membri. Pentru mai multe informații despre Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – România, vă rugăm să accesați www.anbct.ro.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com