Otilia Cușa-Fulea
News

Ghid culinar despre diversificarea alimentației la bebeluși

Editura GastroArt anunță lansarea unei noi cărți culinare care inaugurează și o nouă colecție: cea de parenting: „Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase și prinți scârciomiți” de Otilia Cușa-Fulea. Volumul va ajunge în libăriile Cărturești din toată țara la finalul lunii august și poate fi precomandat de pe carturești.ro

„Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase și prinți scârciomiți” este povestea simplă a unei mame care, copleșită de avalanșa de sfaturi contradictorii, transformă presiunea perioadei de diversificare a alimentației bebelușilor, între 6 și 10 luni, în bucurie și inspirație. Cartea oferă rețete-povețe cu asocieri inedite de legume și mirodenii, fără adaos de zahăr sau sare, pentru prepararea rapidă și eficientă a piureurilor, caracteristice acestei perioade.

Volumul conține pagini speciale dedicate jurnalului de părinte cu spații pentru fotografii martor ale diferitelor etape ale diversificării alimentare ale bebelușului. Astfel, cartea reprezintă nu doar o sursă de informații și inspirație, ci poate deveni, ulterior, una dintre cele mai prețioase amintiri din această perioadă. Colecția de rețete, care are 120 de pagini frumos ilustrate, poate fi un cadou cât se poate de inspirat pentru mamele care fie au născut recent, fie urmează să nască.

„Ca mamă a trei copii, știu prea bine ce înseamnă avalanșa de sfaturi contradictorii și presiunea de a face «totul perfect». Această carte este răspunsul meu la acele provocări: o colecție de rețete-povețe simple și rapide, gândite pentru intervalul de 6-10 luni, cu asocieri inedite de legume și mirodenii, toate fără adaos de zahăr sau sare. Am pus în fiecare pagină emoții, savoare, încăpățânare, mulțumire, așteptări, reușite. Mi-am dorit să creez un ghid practic, care să vă ofere încredere și inspirație, transformând prepararea piureurilor într-un joc delicios”, spune Otilia Cușa-Fulea.

otilia cusa fulea
Otilia Cușa Fulea

Otilia Cușa-Fulea este profesor de limba engleză, lector universitar la Facultatea de Litere, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Are o vastă experiență didactică și de cercetare în lingvistică aplicată, analiza discursului și studii americane, confirmată prin numeroase publicații și participări la conferințe internaționale și stagii de predare Erasmus+. Doctor în filologie, dar mai ales mamă a trei copii, Otilia Cușa-Fulea își valorifică astfel expertiza lingvistică, pedagogică, dar și maternă în scrierea cărții „Mintenaș”.

CITEȘTE ȘI
Flatbread de vară de la Pizza Hut

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com