purcari
News

11 medalii pentru vinurile de la Vinăria Purcari (Republica Moldova)

Printre cele mai cunoscute brand-uri ale Republicii Moldova, vinurile Purcari au fost distinse cu cele mai multe medalii din Republica Moldova și România, la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale, Mundus Vini 2019, care s-a desfășurat în Germania. Printre acestea se numără titlul „Best of Show Moldova Red”, obținut de Negru de Purcari, și titlul „Cel mai Bun Producator din Moldova”, obținut de Vinăria Purcari.

Negru de Purcari, numit „regele vinurilor roșii”, a primit titlul „Best of Show Moldova Red”, dar și aur la Mundus Vini 2019. Acest „pumn de fier într-o mănușă de catifea” a fost distins, de-a lungul anilor, cu cele mai prestigioase medalii din lume, titluri și onoruri regale. Considerat „piesa de rezistență a vinăriei”, Negru de Purcari, nu este doar un vin cu tradiție, ci reprezintă dovada pasiunii față de vița-de-vie și de vin a Vinăriei Purcari.

Pe lângă titlul de „Cel mai bun vin”, Purcari a adus acasă 11 medalii, dintre care 2 de aur, care au revenit vinurilor Negru de Purcari 2015 și Cuvée de Purcari Feteasca Albă Brut, iar vinurile premiate cu argint sunt Rară Neagră de Purcari 2017, Freedom Blend 2017, Grande Cuvée de Purcari, Cuvée de Purcari Alb Brut, Cuvée de Purcari Alb Extra Brut, Alb de Purcari 2017, Rosé de Purcari 2018, Vinohora Rosé 2018 și Sauvignon Blanc 2018.

Tot la Mundus Vini, Vinăria Purcari a câștigat titlul „Cel Mai Bun Producător din Moldova”.

Vinăria Purcari, fondată în 1827, este una din cele mai vechi din Estul Europei, cu o istorie și tradiție viticolă bogată, iar acum vinurile sale sunt create în colaborare cu oenologul italian Gederico Giotti, iar spumantele Cuvée de Purcari, cu expertul francez Jérôme Barret.

Mundus Vini este unul dintre cele prestigioase concursuri de profil. Pentru a corespunde standardelor de calitate, vinurile participante la competiție sunt degustate în orb și analizate riguros de o echipă de experți mondiali. La ediția cu numărul 23 a concursului Mundus Vini, din acest an, au fost înscrise 4 311 vinuri, care au fost analizate de 175 de experți din 40 de țări

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro