L'Atelier R&C
News

Cină aniversară la Epoque Hotel Relais & Châteaux

Luna septembrie 2025 marchează aniversarea a 15 ani de la deschiderea Boutique Hotelului Epoque Relais & Châteaux, una dintre proprietățile emblematice care au contribuit la poziționarea României pe harta internațională a turismului premium și de lux. Hotelul, care a depășit anul acesta pragul de 300.000 de oaspeți, pregătește un program aniversar desfășurat sub umbrela L’Art de Vivre – platforma lansată la începutul anului, dedicată celebrării rafinamentului, culturii și ospitalității autentice.

Aniversarea este marcată printr-un calendar de evenimente gastronomice, continuând seria de inițiative care au transformat Epoque într-un reper culinar în România și într-un pionier în crearea și curatorierea unor experiențe multisenzoriale de fine dining – de la cinele misterioase SecrEAT, în cadrul cărora au gătit chefi internaționali, precum Paul Oppencamp, Marianne Lumb, Oxana Crețu, și platforma interdisciplinară Food Meets Culture, până la colaborări internaționale remarcabile, precum prezența lui Mitsuharu „Micha” Tsumura (restaurant Maido, în prezent, numărul 1, în topul The World’s 50 Best Restaurants).

De această dată, reprezentanții hotelului l-au invitat alături pe chef Alexandre Bondoux, cel care a adus restaurantului La Côte Saint Jacques & Spa Relais & Châteaux, două stele Michelin și Steaua Verde Michelin, pentru sustenabilitate.

Astfel, pe 3 octombrie, restaurantul L’Atelier Relais & Châteaux va găzdui o cină la patru mâini, care îi va aduce împreună pe chef Alexandre Bondoux și pe chef Flaviu Mureșan, head chef Epoque Hotel Relais & Châteaux, într-un duet culinar menit să exploreze gastronomia și artizanatul celor două culturi, cea românească și cea franțuzească.

Pe 4 octombrie, Alexandre Bondoux va semna o cină aniversară construită în șapte momente gastronomice, acompaniate de vinuri selecționate special pentru această seară. Meniul este conceput special pentru eveniment și poartă amprenta creativității și a viziunii culinare a unui chef recunoscut pentru felul în care îmbină tradiții gastronomice diverse și tehnici moderne într-un discurs coerent și elegant. Printre preparatele propuse se regăsesc reinterpretări îndrăznețe precum Tagliatelle de sepie și konjac, învăluite într-o carbonara cu lapte afumat sau Frunză de toamnă – sablé fin cu alune cazette din Bourgogne și înghețată parfumată, cu Baileys. Atmosfera serii va fi completată de un recital live susținut de New Vegas, într-un cadru intim, dedicat gurmanzilor și iubitorilor de fine dining care își doresc o experiență memorabilă, într-un format exclusivist. Prețul unui meniu începe de la 1250 lei/ persoană. Locurile sunt limitate, iar rezervările se pot face la restaurant@epoque.ro

CITEȘTE ȘI
„Vinuri și bucate dobrogene” La Liman, în Tulcea – 19-20 octombrie 2024

Luna aniversară se încheie cu un alt moment cheie: lansarea noului meniu L’Atelier Relais & Châteaux, semnat de chef Flaviu Mureșan, care va fi prezentat oaspeților, începând cu 9 octombrie. Meniul deschide un nou capitol în povestea gastronomică a hotelului, păstrând direcția de inovație, echilibru și eleganță care definește bucătăria Epoque.

De-a lungul celor 15 ani, Epoque Hotel Relais & Châteaux a primit apreciere constantă atât din partea oaspeților, cât și din partea industriei de profil. Printre cele mai importante recunoașteri se numără titlul de Romania’s Leading Boutique Hotel, obținut în cadrul World Travel Awards în 2013, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 și 2023.

În 2018, Epoque a devenit primul hotel din România acceptat în prestigioasa rețea Relais & Châteaux – o afiliere care confirmă excelența în ospitalitate și gastronomie. În 2024, Epoque Hotel Relais & Châteaux a fost desemnat Best Urban Hotel (Town/City) in Europe & the Mediterranean în cadrul Condé Nast Johansens Awards for Excellence.

În 2025, a fost inclus în Ghidul Michelin, în secțiunea de hoteluri recomandate din București, primind distincția „MICHELIN Key”, care marchează, astfel, o nouă recunoaștere a excelenței la cel mai înalt nivel.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com