competitie de whisky
News

Carpathian Single Malt Whisky la World Whiskies Awards 2024

În cadrul ediției World Whiskies Awards 2024, expresia Vradiano din gama Carpathian Single Malt Whisky a devenit câştigătorul la categoria “single cask single malt, no age statement”, obținând și medalie de aur. Vradiano este de facto “Country Winner”, făcând parte din singura gamă de whisky single malt din România.

Aceste realizări continuă seria rezultatelor importante, după medaliile câştigate în 2023 în cadrul unor competiții internaționale prestigioase, precum Global Luxury Spirits Masters, Beverage Testing Institute Awards sau Global World Whisky Masters.

Alături de Vradiano, expresiile Carpathian Single Malt Whisky, Burgundy și Fetească Neagră au obținut medalii de argint, urmate pe podium de Cognac și Ruby Port, care au adus medalii de bronz.

Juriul format din experți internaționali din cadrul World Whiskies Awards a evaluat anul acesta 1600 de înscrieri în 22 de categorii înainte de a lua o decizie. Primul whisky single malt din România, Carpathian Single Malt Whisky, a obținut astfel 5 medalii și titlul “Country Winner”.

“Noi, alături de toți premianții, simțim o imensă mândrie pentru realizările noastre, deoarece știm cu toții, în mod colectiv, cât de mult efort, pasiune și determinare se depun pentru a produce un whisky single malt premium. Reușitele constante pe parcursul anului 2023 și acum 2024, reflectă ambiția și dorința noastră de a continua să dezvoltăm gamele și produsele de calitate pentru care Carpathian Single Malt Whisky a devenit acum atât de renumit,”

a declarat Allan Anderson, master distiller & whisky director, Alexandrion Group.

Ceea ce face din Carpathian Single Malt Whisky un brand premium este puritatea apei subcarpatice folosite pentru producție și calitatea orzului românesc, alături de climatul continental al României, care favorizează o maturare mai rapidă. Activitatea de distilare, maturare și îmbuteliere în cadrul Alexandrion Saber Distilleries 1789, situată strategic în inima Munților Carpați, este atent supervizată de master distiller-ul, Allan Anderson, singura persoană din lume care produce whisky single malt în Scoția, Irlanda și România. El a produs una dintre cele mai mari game de expresii finisate în butoaie de vin din întreaga lume, inclusiv la noi în țară, cu arome unice din butoaie de vin românesc provenite de la crama Grupului Alexandrion.

CITEȘTE ȘI
The Harp Irish Pub a lansat meniul fresh de vară

Premiile World Whiskies Awards 2024, parte din seria de competiţii World Drinks Awards, selectează, recompensează și promovează cele mai bune produse din lumea whisky-ului.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com