festivalul vinului
News

Cercul de Fetească la Rual – Primul AproBistro

Cercul de Fetească se întoarce în București, în curtea de la Rual – Primul AproBistro, după o pauză mai mare de 7 ani.

Cercul de Fetească este o adevărată paradă a cramelor, cu vinuri din soiuri autohtone, preparate culinare asortate și muzică live. Timp de 8 ore, în curtea generaosă a bistroului Rual, va avea loc un adevărat festival al vinului, ocazie de socializare cu prieteni noi sau vechi și peste 100 de vinuri de la crame consacrate sau mai noi, care abia așteaptă să fie cunoscute, ce vor fi disponibile pentru degustare și desfătare.

Caracterul relaxat și vioi al Cercului de Fetească, accentul pus pe cunoaștere prin socializare, muzica live + DJ au fost, de la bun început (acum 7 ani), extrem de apreciate de participanți. Iar acum interesul publicului față de soiurile românești de struguri este mai mare ca niciodată – avem de câțiva ani cereri tot mai numeroase de a reîncepe Cercul de Fetească. Au apărut crame noi și vinuri noi, ca și o nouă generație de consumatori dornici să cunoască vinurile românești în cadrul unor evenimente relaxate, pe gustul lor. Diversitatea mare de gusturi, energia tinerească, asocierea cu mâncăruri modernizate de echipa de la Rual condusă de Chef Laurențiu Hairadin, lipsa de formalisme inutile, locația urbană ultracentrală – acestea sunt atuurile formatului de cunoaștere a vinului pe care-l propune Cercul de Fetească”,

explică Cezar Ioan despre conceptul evenimentului.

Dulci sau seci, efervescente sau liniștite – din albele Tămâioasă, Fetească albă sau regală, Grasă, Zghihară ori Frâncușă, din roșiile Fetească neagră, Băbească ori Novac sau Negru sau din mai rozalia Busuioacă – vinurile vor putea fi testate ca atare sau în asociere cu feluri de mâncare internaționale lucrate cu mare meșteșug de echipa condusă de Chef Laurențiu Hairadin, în stilul deja binecunoscut și apreciat al casei, și care vor putea fi comandate pe loc:

Meniul pentru Cercul de Fetească este unul special creat pentru această ocazie, care cuprinde, printre altele: Tafelspitz vienez, Tartar de vită cu anghilă afumată, trufe, dressing cu ulei de nuci și brioșă,Tratar de ton și somon cu orez crocant, Pot-au-feu cu foie gras și vin alb dulce, Arrosticini cu sos satay, salsa verde și vinete coapte la jar, Gomboți cu piure de castane și sos de caramel sărat

Accesul la Cercul de Fetească este 90 lei / persoană pentru degustarea vinurilor și atmosfera cu muzică live. Restul consumației se plătește separat. Se recomandă rezervările prealabile pentru locurile la masă.

RUAL – Primul Aprobistro este un concept unic în România, care îmbină aprozarul și magazinul de vinuri fine cu un bistro care are bucătăria la vedere: Str Mihai Eminescu Nr 114-116, București. În caz că prognoza meteo pentru data de sâmbătă, 16 septembrie, se prezintă cu risc ridicat de vreme rea, evenimentul se amână la o dată care va fi comunicată ulterior.

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro