News

Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăriei La Vinuri

Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii februarie, bucătăria localului La Vinuri, wine barul situat în București, pe strada Episcopiei nr. 2-4, lângă Ateneul Român, va fi condusă de către chef Alexandru Dumitru, actual Head Chef al Bistro Ateneu. Ambele proprietăți sunt deținute de către grupul românesc Le Manoir.

Odată cu numirea sa în funcția de Head Chef La Vinuri, Alexandru va coordona bucătăriile celor două restaurante, subordonându-le principiilor “farm-to-table”, specifice stilului său culinar.

Meniul La Vinuri va include o selecție de preparate reci, cu un puternic iz local, cum sunt cococii pe plită, pasta de jumări, păstrăvul afumat în casă, terinele din pui de la Ferma din Curte, brânzeturile din Timișoara sau salata de icre de crap. “Selecția propusă a fost concepută în așa fel
încât să se potrivească meniului de vinuri existent și specificului locului – informal, convivial, plăcut. Celor care își doresc o cină gastronomică, le propunem restaurantul Bistro Ateneu, unde se pot bucura de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria românească, modernă. Aici, meniul include combinații de arome și texturi mai complexe, în care se simt tehnici și produse locale, combinate, pe alocuri, cu elemente internaționale. Printre vedetele meniului de iarnă se numără deja măduva coaptă în crustă de hrean, obrazul de vită gătit lent, cu piure de ceapă, morcovi caramelizați și mangold sau fileul de șalău românesc, servit cu cremă de usturoi verde, arpacaș si pak choi. În plus, restaurantul vine în întâmpinarea oaspeților săi cu opțiuni de preparate vegetariene, la cerere, în funcție de preferințele și restricțiile culinare ale fiecărei persoane.”, declară chef Alexandru Dumitru.

chef alex dumitru

Pentru implementarea viziunii sale, Alexandru lucrează îndeaproape cu producători locali de încredere. Peștele folosit este exclusiv românesc, carnea de pui provine de la o fermă din județul Prahova, cea de porc, de la un crescător maramureșean, iar fructele și legumele vin întotdeauna proaspete, de la fermieri români.

Meniul de mâncare La Vinuri este completat de o selecție oenologică formată din 150 etichete, din țări precum România, Franța, Italia. Oaspeții au, însă, la dispoziție și crama Bistro Ateneu, de unde se pot delecta cu peste 300 tipuri de vinuri de la cei mai prestigioși producători ai lumii.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro