Mediamatic Amsterdam
Food stories News

Cum arată distanțarea socială în restaurantele din întreaga lume

Trăim vremuri pe care nu ni le-am fi imaginat vreodată. Și totuși, iată că ele ne-au lovit cu violență și acum trebuie să ne dezmeticim și să ne adaptăm la ele. Ceea ce fac și proprietarii de localuri din întreaga lume, pentru a face ceva în repornirea propriilor afaceri, respectând însă distanțarea socială în restaurante și baruri.

Regulile de distanțare sunt clare, însă nimeni nu a zis că supunerea în fața lor trebuie să fie anostă, așa că unii antreprenori sau manageri și-au dat examenul de creativitate în acest sens.

De exemplu, în Thailanda, legislația impune ca mesenii să stea în diagonală așezați, chiar dacă sunt cuplu sau familie, așa că locurile față în față sau unul lângă altul la o masă sunt excluse. Pentru a le face respectarea regulamentului mai ușoară clienților, Maison Saigon din Bangkok a pus pe toate scaunele invalide urși panda uriași, din pluș, care să le fie parteneri tăcuți celor care ies în oraș. Mai mult de atât, patronul a instalat și paravane de plexiglas pe mijlocul mesei, astfel încât să împiedice răspândirea virusului de la unul la altul. Tot el, patronul, speră și că prin măsura folosirii jucăriilor uriașe va încuraja persoanele singure să iasă la masă în oraș pentru că astfel vor avea pe cineva cu care să împartă masa.

În Amsterdam, restaurantul cu meniu vegetarian Mediamatic Eten a închis mesele de maximum trei persoane în mini-sere de sticlă, care să îi protejeze pe consumatori. De asemenea, mâncarea este adusă la ei de chelneri bine echipați cu mânuși și viziere. Și tot în Olanda, McDonalds are în plan să implementeze în toate locațiile sale servirea robotizată și paravane de departajare. Iar în Italia, Burger King testează zilele acestea o aplicație în care cei care vor să vină să mănânce în restaurante, vor trebui să își rezerve masa în prealabil.

În Statele Unite ale Americii, mai multe restaurante din acele zone în care s-a permis redeschiderea deja au optat pentru a pune la mesele pe care clienții nu au voie să le ocupe manechine din plastic complet îmbrăcate și cu bijuteriile puse, dar și păpuși gonflabile, spre amuzamentul unora dintre oaspeți și oripilarea altora.

Proprietarul Pubbelly Sushi din Miami s-a inspirat de măsurile luat în China și a pus panouri separatoare din policarbonat între mesele ce pot găzdui până la 6 persoane, creând astfel niște mici cușete în care mesenii sunt separați și de personalul de servire, nu doar între ei.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro