iulia scavo
Food stories News

Iulia Scavo a fost desemnată cel mai bun somelier din România

Săptămâna aceasta a avut loc Trofeului Someleriei 2018. În cadrul evenimentului de la Hotel Pullman juriul, format din reprezentanți de seamă din industria românească, cât și internațională au acordat marele premiu celui mai bun somelier din Romania, Iulia Scavo.

În finală au concurat 4 candidați, dintr-un total de 12 concurenți înscriși, după o prima etapă a competiției ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Aceștia au venit la București pentru a demonstra juriului calitățile, pasiunea și abilitățile și pentru a oferi publicului un specatcol încărcat de pasiune. Probele propuse în finală au fost complexe: analiză meniu, degustare de vin în orb, decantare și servire vin, precum și simularea interacțiunii dintre client și somelier în restaurant.

Pe locul secund s-a clasat Marian Muntean, urmat de Filip Florian Zota și Ionuț Andrieș.
Caștigătoarea marelui premiu, un somelier cu o experiență de 10 ani, a dat dovadă de o cunoaștere amănunțită a băuturilor, o paletă largă de informații complementare acestui domeniu și o ușurință uimitoare în comunicarea cu clientul, facilitată de excelenta stăpânire a limbilor engleză, franceză și română. Pasiunea Iuliei este evidentă în modul în care aceasta vorbește despre somelerie.

De origine din România, Iulia Scavo a terminat facultatea de matematică și inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternică, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate și a unui master în marketingul băuturilor. Experiența și-a spus cuvântul și de-a lungul timpului a reușit să cucerească nu numai juriul Trofeului Someleriei, ci și juriul marilor competiții internaționale, fiind în momentul actual deținătoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competiții din lume.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro