După închiderea cu tam-tam a mai multor locații din lanțul de restaurante păstorite de bucătarul-vedetă Jamie Oliver, se pare că britanicul și compania sa sunt pe cale să renască precum Pasărea Phoenix. Ed Loftus, global restaurant group director pentru Jamie Oliver Group spune că se așteaptă să aibă 90 de locații deschise la nivel mondial până la sfârșitul anului, momentan fiind 72 deschise. Iar planurile pentru anul viitor includ alte 25 până la 30 de locații.

Expectanța grupului este ca până în anul 2027 să aibă deschise în întreaga lume peste 200 de restaurante ale brand-ului. Dar deocamdată, cea mai așteptată deschidere a sfârșitului de an este la Londra, unde bucătarul britanic urmează să lanseze în noiembrie Jamie Oliver Catherine Street din Covent Garden, ce urmează a fi prima locație de pe teritoriul britanic a grupului după colapsul din 2019. Se vrea un avanpost pentru următoarele planuri la nivel de Marea Britanie, și va avea 130 de locuri în interior și 30 pe terasă. De bucătărie va fi responsabil chef Chris Shail, care a mai lucrat 8 ani cu Jamie Oliver în trecut, iar pentru partea de deserturi o va avea la cârmă pe Emma Jackson. Oliver și echipa sa își doresc ca acest restaurant, a cărui mâncare va fi inspirată de ceea ce gătea el în tinerețe în pub-ul familiei, să fie un loc special și accesibil în același timp.
În ultimii ani, focusul business-ului a fost pe extinderea globală, pătrunzând în momentul de față pe 24 de piețe internaționale, majoritatea locațiilor fiind sub formă de franciză. În prezent, grupul deține 8 francize: Jamie Oliver’s Pizzeria, Jamie’s Deli, Chequer Lane, Jamie Oliver’s Diner, Jamie’s Italien, Barbecoa și Jamie Oliver Cookery School. Se pare că s-a semnat de curând și o franciză pentru zona balcanică, dar nu știm exact când va pătrunde și în România. Deocamdată planurile lor de extindere vizează în mod special Europa, însă se pregătesc să atace și piața americană.
Adaugă un comentariu