vinarte
News

Prince Soare 2017 și UniQ ediția rară numărul 2

Producătorul Vinarte anunță două noi creații enologice de top sub semnătura enologului Iustin Urucu, în premieră pentru finalul lui 2023: Prince Soare 2017 și UniQ – Ediție rară (a 2-a) sunt disponibile în magazinele specializate și în curând și pe site-ul cramei, www.vinarte.ro. Vinurile au fost lansate oficial la început de decembrie, în cadrul unui eveniment unic în România: 12 degustători profesioniști au fost invitați să le evalueze imparțial și să le descrie cu cuvintele proprii înainte de a cunoaște identitatea probelor.

Prince Soare 2017 – o premieră absolută în portofoliul Vinarte – îmbină valoarea soiurilor Merlot și Cabernet Sauvignon cu cea a unui an viticol superlativ din cele două areale Vinarte – Stârmina (MH) și Bolovanu (OT) – și stabilește o nouă piatră de hotar în evoluția categoriei superpremium din România.

Concluzia degustătorilor: intens fructat, condimentat, complex și opulent. Doar 7.308 sticle.

UniQ ediția rară cu numărul 2, proaspăt lansată, confirmă promisiunea ediției inițiale din 2019. Izvorăște tot din priceperea și inspirația autorului Iustin Urucu și emoționează prin expresivitatea rezultată din îngemănarea celor trei supraselecții de Merlot (2017), Cabernet Sauvignon (2018) și Fetească Neagră (2020) din diferiți ani excepționali de la Stârmina și Bolovanu. Strugurii de Merlot și cei de Fetească Neagră provin din parcelele rezervate pentru Prince Mircea de pe domeniile Vinarte de la Stârmina (MH), în timp ce aceia de Cabernet Sauvignon au fost recoltați de pe coastele Dealului Bolovanu (OT), locul de naștere al iconicului SOARE. Sunt disponibile numai 3.440 sticle, cu potențial de evoluție de încă cel puțin 10 ani.

CITEȘTE ȘI
MAUVE Wine Experience III - Festival de muzică și film în via Tohani România

Prezentată special pentru a demonstra longevitatea vinurilor apărute ocazional sub eticheta UniQ, Ediția rară cu numărul 1, redegustată la 4 ani după lansare, a funcționat ca o declarație de principii: a dovedit, pe lângă complexitatea rezultată din învechirea la sticlă, un bun echilibru gustativ, armonie, bogăție, intensitate, longevitate. Vinul a fost rezultatul creativității enologului, care a dispus de câteva loturi minuscule ce aspirau la perfecțiune. Au existat doar 2.517 sticle, dintre care doar câteva sute mai sunt disponibile pentru comenzi, păstrate la producător în condiții perfecte și cu certificat de autenticitate.

Compania Vinarte – care deține 2 plantații cu viță-de-vie totalizând aproximativ 200 de hectare și 2 crame în Oltenia (Stârmina – Mehedinți și Bolovanu – Olt), este primul producător de vinuri superpremium din România. Începând cu 1999 a înregistrat numeroase premii internaționale și naționale – SOARE Cabernet Sauvignon 2017, fiind primul și singurul vin românesc care a obținut până în prezent 93 puncte din partea evaluatorilor prestigioasei publicații de influență internațională Robert Parker. Compania este prezentă pe piața HoReCa și de retail cu game precum Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu, Domeniile Vinarte, Castel Stârmina, Nedeea, Sirena Dunării, precum și cele două game exclusive Prince Soare și UniQ – ediție rară.

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com