barista
Food stories News

Unde bei cea mai bună cafea de la Starbucks

Cultura cafelei a pătruns și la noi în ultimii ani și cu tot mai multe cafenele unde pasiunea pentru cafea își spune cuvântul, au apărut și barista dedicați.

Săptămâna trecută, Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, și-a desemnat campionul barista pentru 2018. Acesta este Răzvan Ungureanu, care a participat în finala desfășurată pe parcursul a patru ore la Starbucks Reserve din București, alături de alți cinci artiști ai cafelei Starbucks din toată țara.

Pe parcursul a patru probe, cei șase finaliști ai Campionatului de Barista Starbucks România 2018 și-au demonstrat îndemânarea în tehnica de preparare a artei în cafea, Latte Art, faimosul desen în cappuccino cu spumă fină de lapte. În cadrul probei Signature Drink, participanții au creat propria rețetă a unei băuturi pe bază de cafea, folosind doar ingredientele pe care le aveau la dispoziție. La această probă juriul format din barista Starbucks cu experiență a apreciat creativitatea și personalitatea fiecărui artist. În cadrul probei de Coffee Tasting participanții au prezentat în fața juriului o degustare profesională a unei cafele la alegere, argumentând și interpretând procesul de preparare, de alegere a cafelei, mirosurile pozitive sau negative obținute. Ultima probă, sesiunea de Personal Q&A, a reprezentat, de fapt, un interviu prin care juriul le-a verificat cu atenție cunoștințele despre cafea, dar și dedicarea, capacitatea de prezentare și abilitatea de a interacționa cu clienții.

Dacă vrei să îl întâlnești pe Răzvan și să îi încerci preparatele, atunci fugi într-un city break la Iași, pentru că acolo activează.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro