Materialistii
Food stories

Unde mănâncă Materialiștii

Materialists este cel mai nou hit din cinematografe, cu Dakota Johnson, Pedro Pascal și Chris Evans în rolurile principale. Povestea de dragoste oscilează între relația protagonistei, o pețitoare din New York, cu un bancher bogat versus iubitul din tinerețe, un actor sărac ce își câștigă existența făcând job-uri de chelner. Contrastele economice dintre cei doi bărbați sunt cel mai bine văzute prin intermediul restaurantelor, explică Celine Song, regizoarea și scenarista filmului.

Materialiștii film

Dar unde ies la masă personajele? Haideți să vedem o hartă culinară a materialiștilor.

Prima masă împreună a lui Harry și Lucy are loc la Altro Paradiso, “un restaurant uimitor care este un loc grozav pentru a merge la o întâlnire”, spune Song. “Vibe-ul este important, dar cel mai important lucru este cât de bună este mâncarea. Nu-mi pasă de restaurantele unde mâncarea nu este bună.”

Lucy, la rândul ei, este văzută întâlnindu-se cu clienții la Joseph Leonard, un bar de stridii relaxat din West Village.

Aceste alegeri de restaurant arată esența unei persoane. Pentru dezvoltarea personajului lui Pascal, regizoarea zice: “Harry este cineva care va citi lista celor mai bune restaurante din New York Times”, Restul întâlnirilor sale reflectă acest lucru prin meniul de degustare franco-japonez L’Abeille și omakase-ul pentru două persoane de la Sushi Ichumura. Pe de altă parte, personajul lui Evans este mai atent cu fondurile sale limitate. “John este cineva care va ști doar unde poate obține o masă foarte bună pentru un anumit nivel de buget”, spune Song. “El va ști toate ofertele din cartierul său. Există un local cu banh mi unde poate obține ceva pentru 12 dolari, și este minunat.”

CITEȘTE ȘI
Serra Fiorita (New York)

Într-o scenă de la petrecerea de după piesa lui John, grupul, inclusiv Lucy și Harry, merge la Birdy’s, un bar de fițe din Bushwick. Ea își are cele două ispite într-un singur spațiu, ceea ce îi cere să navigheze prin cele două laturi ale sale în același timp.

În timpul filmărilor, Song și managerul de locație Joseph Mullaney au trebuit să găsească un echilibru între selectarea restaurantelor care erau bune și, în același timp, să arate cât de luxoase erau prin intermediul filmului. “Unele restaurante sunt mai fotogenice, iar unele restaurante sunt mai bune atunci când ești acolo în persoană”, explică ea. “Intri într-un spațiu uimitor, dar apoi pui o cameră pe el și nu arată bine. Asta pentru că este vorba despre energia pe care nu o poți simți în film. Trebuie să simți texturile și profunzimea spațiului.”

S-a ales restaurantul japonez de lux Nobu pentru a filma o scenă care a fost crucială pentru scenariu. Lucy și Harry au o conversație în care ea îl întreabă dacă o întâlnire romantică trebuie să fie scumpă, iar el răspunde: “Nu-i așa?”. “Aveam nevoie de ceva într-un mod clar pentru a exprima luxul”, explică Song. “Apoi, această glumă funcționează pentru că interiorul este atât de spectaculos. Este întotdeauna un echilibru între ceea ce este de fapt un loc elegant în care merge o persoană bogată și imaginea prezentată într-un mod care va fi înțeles ca atare.”

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com