bucatarie turceasca
Restaurante Restaurante casual dining

Turkish Kitchen (București)

Mâncarea turcească este bună, indiferent dacă o mănânci la o bombiță prin Colentina sau la un restaurant fancy din zona de nord. Turkish Kitchen face parte din cea de-a doua categorie și dă gust otoman orașului încă din 2020.

Despre restaurantul Turkish Kitchen

Turkish Kitchen este un restaurant fine-dining, inspirat de tradițiile culinare diverse și străvechi ale Anatoliei. Înrădăcinat în secole de patrimoniu cultural — de la împărații bizantini la sultanii otomani, de la păstorii anatolieni la gospodăriile moderne turcești — oferă o călătorie gastronomică elevată prin regiunile Turciei. Meniul celebrează această tapiserie bogată, îmbinând tradiția cu o notă contemporană și invitând oaspeții să descopere profunzimea, căldura și generozitatea culturii culinare turcești într-un decor sofisticat, dar primitor.

Numele reflectă atât simplitatea, cât și autenticitatea. În serile când restauantul este plin, 86 de oaspeți își pot comanda mâncăruile preferate, stând atât pe terasă, cât și în interior.

Designul este inspirat de tradiția “meyhane” — o instituție culturală unică în Turcia, unde oamenii se adună pentru a împărți mâncarea, conversația și emoțiile. Interiorul îmbină eleganța contemporană cu caracterul istoric: tonuri calde, accente crem, mese din marmură verde serpentină, și detalii din alamă și cupru. Dispunerea spațiului creează o senzație de deschidere și comunitate, iar prezența vegetației luxuriante înmoaie decorul urban. Un element deosebit este “Tellak”, o lucrare a renumitului sculptor turc Halil Ege Doğramacı, care adaugă profunzime culturală.

Din această toamnă, vor lansa o serie de seri cu DJ și petreceri disco, cu muzică emblematică din Turcia și din regiune — oferind oaspeților o atmosferă vie, păstrând în același timp identitatea rafinată a restaurantului.

CITEȘTE ȘI
Little Vietnam (București)

Despre meniul Turkish Kitchen

Încă de la început, au colaborat cu unii dintre cei mai buni bucătari turci pentru a coordona fiecare secțiune a bucătăriei. Au o selecție de preparate preferate de oaspeți, care rămân constante, dar și un meniu sezonier care se schimbă pe parcursul anului, pus în valoare de cele mai proaspete ingrediente disponibile.

Le recomandă oaspeților să înceapă cu o selecție de meze reci precum hummus, pembe sultan, șakșuka, haydari, çiğ köfte și sarmale în foi de viță. Apoi, pot savura lahmacun-ul copt la cuptor — o lipie subțire, crocantă, cu carne tocată condimentată — urmat de emblematicul Adana Kebab, gătit pe grătarul tradițional cu cărbuni. La desert, Katmer este finalul ideal — un aluat delicat și crocant, cu smântână și fistic. Pentru a completa masa, nimic nu se potrivește mai bine decât un pahar de rakı — faimosul rachiu turcesc cu aromă de anason. Pe lângă acesta, o selecție generoasă de etichete de vinuri și spirtoase internaționale completează meniul de vinuri. Dar și câteva cocktail-uri cu și fără alcool.

Turkish Kitchen, str. Barbu Văcărescu 201, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com