Restaurante Restaurante casual dining

Un bistro urban pe Calea Victoriei: Noa Restoclub (București)

Mic și cochet, situat pe Calea Victoriei la limita Centrului Vechi, bistroul, sau restoclubul, așa cum este și denumit, este locul în care să te oprești pentru un prânz corect sau unde să ieși seara la un drink cu prietenii.

Despre Noa Restoclub

Deși este mic, bistroul este destul de spațios, dispus pe două etaje. Parterul servește ca loc de luat masa ziua și ring de dans seara, mai ales atunci când muzica live inundă atmosfera cu ritmurile sale de jazz. Etajul este păstrat, însă, numai pentru partea de servire a mesei. Fiind astfel împărțit pe momentele zilei, Noa a ales să se denumească restoclub, o titulatură care trimite oaspeții direct cu gândul la momentele pe care le pot petrece aici.

Spațiul este situat într-o clădire veche de pe bulevard și decorat cu note art-deco ce să te poarte în Bucureștiul de altă dată.

Și pentru că seara spațiul se transformă într-unul de socializare, Noa oferă pretext de a intra în discuție cu ceilalți în mai mult de jumătate din săptămână. Miercurea muzica live învăluie atmosfera. Joia sunt transmise meciurile de fotbal live. Vinerea saxofonul devine vedeta, iar sâmbăta un DJ răspândește vide-urile de dans.

Despre meniul Noa Restoclub

Meniul este unul de bistro urban, cu puternice accente franțuzești și italienești. Însă, datorită locației sale, un magnet pentru turiști, nu se putea ca acesta să nu includă și câteva preparate tradiționale. Cu un număr potrivit de preparate, la Noa găsești produse atât pe gustul vegetarienilor, cât și al carnivorilor. Dintre startere, de exemplu, vedeta este un mousse de brânză de capră cu avocado, iar la felul principal cerute și apreciate sunt pulpa de rață confiată și somonul cu chorizo. Și ca orice bistro care se respectă, nu puteau lipsi burgerii și pastele din meniu. La deșert, incontestabil cel mai atrăgător este tourtiere lades, un fel de plăcintă făcută în casă, după o rețetă marocană.

Noa Restoclub – Calea Victoriei nr. 26

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro