brift
Drinks News

BRIFT – Primul festival și congres de bartending din România

Ai început să observi că și în barurile din România cocktailurile nu mai înseamnă doar mult sirop de culori dubioase și o cantitate de alcool de calitate îndoielnică, totul garnisit cu o umbreluță de hârtie? Ei bine, acest lucru se datorează ascensiunii pe care bartendingul din România o cunoaște în ultimii ani.

Barmani pasionați, pentru care jobul din spatele tejghelei nu este doar o soluție temporară, ci o carieră, au început să învețe, să cerceteze și să călătorească pentru a se alinia la trendurile internaționale. Astfel, baruri dedicate culturii cocktailurilor au apărut în marile orașe și au trimis la concursuri internaționale barmani pricepuți care s-au întors acasă cu medalii importante. De la ei și de la mulți alții puteți afla pe 16 și 17 octombrie tainele băuturilor elegante în cadrul primului festival și congres de bartending din România, BRIFT (Bartender Romania International Fair & Tale).

Evenimentul ce se va desfășura la Palatul Bragadiru din București pe parcursul a două zile este împărțit în două zone, cea pentru profesioniști și cea pentru publicul larg. Aceasta din urmă este constituită ca un Cocktail Festival, o zonă interactivă cu șapte pop-up baruri unde vei putea testa diverse mixuri de băuturi, vei asista de spectacole de flair și vei putea să îți prepari singur cocktailurile pentru că, dacă vrei, profesioniștii sunt dispuși să îți împărtășească din tainele meseriei lor. Această zonă dedicată publicului va fi animată de DJi și terasa va găzdui trei food truck-uri (Lazy Duck, Good Fellas și Bubble Waffle) care să îți furnizeze energia pentru a testa și mai multe băuturi.

Partea de BRIFT dedicată profesioniștilor va reuni seminare de specialitate, zonă de târg pentru principalii distribuitori și producători de băuturi alcoolice și cafea, networking și decernarea premiilor industriei de bartending.

După terminarea activităților din cadrul evenimentului, în fiecare seară, va avea loc o „partidă” de bar-hopping, o invitație lansată de organizatori de a vizita diverse baruri de renume din București. Cele care s-au alăturat acestui proiect sunt: Flair Angel, Joben Bistro, FIX Mad, Interbelic Victoria, Linea, Origo – By Night și Oficiul 1. În unele din aceste baruri, experți care au susținut seminare în cadrul BRIFT, și barmani români de renume, vor fi invitați speciali și vor prepara băuturi pentru oaspeții locațiilor.

Despre achiziționarea biletelor și programul evenimentelor puteți afla aici.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro