dandelyan
Drinks News

Cele mai bune baruri din lume în 2018

În fiecare an în perioada aceasta este anunțat topul celor mai bune 50 baruri din lume, clasificare așteptată cu sufletul la gură atât de cei din industrie, cât și de publicul consumator de băuturi creative.

Topul, realizat pe criterii bine puse la punct, de la băuturile create, la ambianță și servire, este în fiecare an dominat de barurile londoneze, acesta fiind, de altfel, și orașul din care se dă ora exactă în ceea ce înseamnă bartending. După cum veți observa, chiar în top cinci se află trei baruri din capitala Marii Britanii, iar lista continuă cu multe astfel de stabilimente.

Anul acesta marele câștigător a fost desemnat Dandelyan din Londra. Barul decorat în trendul modern cu o paletă cromatică predominantă de verde, roz și auriu, a devenit repede un punct de reper pe scena londoneză, iar meniul său, The Modern Life of Plants este o explorare a adaptării umane la vieții plantelor în sistemul alimentar, având un sistem complex de organizare, împărțit în trei categorii: mentă, struguri și hamei, cele mai asociate elemente cu băuturile alcoolice. Creativitate barmanilor de aici este practic nelimitată.

Pe locul al doilea s-a clasat American Bar tot din Londra, situat în cadrul hotelului Savoy și condus de faimosul Erik Lorincz, un fel de Gordon Ramsey al barmanilor. La notorietatea sa, totuși, se adaugă și cei 130 de ani de vechime ai barului.

Locul trei este ocupat de Manhattan, un bar din Singapore. Cu un decor clasic, cel mai bun bar din Asia este mândrul posesor al unei colecții de peste 200 de bourbon-uri și whiskey-uri rare.

Pe locurile următoare s-au clasat The Nomad din New York și Connaught din Londra.

Dacă aveți drum prin unul din aceste locuri sau alte mari orașe din lume, merită să faceți o oprire la un bar din top 50 pentru că veți avea parte de o întreagă experiență, nu doar de o băutură gustoasă pusă într-un pahar frumos.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro