parc de distractii
Ponturi Travel

Ce și cum să mănânci într-un parc de distracții fără să ți se facă rău

Este sezonul vacanțelor și mulți pleacă în explorarea Europei și a parcurilor sale de distracții. Și cum stai acolo cel puțin o zi întreagă, este inevitabil să mănânci. Doar că după o masă copioasă, urmează o nouă tură de adrenalină, care poate că nu face cea mai bună casă cu prânzul încărcat.

Dacă aveți de gând să fiți doar însoțitori care stau să se uite la copiii ce testează toate atracțiile parcului, atunci nu trebuie să vă faceți probleme și puteți să dați iama în toate „nebuniile” pe care chioșcurile și restaurantele din parc le servesc. Însă dacă aveți de gând să participați activ la distracție, trebuie să fiți cumpătați în alegerile culinare.

parc de distractii

Și puteți începe cu micul dejun. Este recomandat să săriți peste bufetul plin de dulciuri și să vă îndreptați spre opțiuni ceva mai lipsite de substanțe dăunătoare, cum ar fi pâinea prăjită cu unt sau fulgii ovăz simpli. Practic, mâncărurile simple, fără zahăr sau grăsimi în exces ajută la prevenirea răului de mișcare care poate apărea în timpul curselor din parc, chiar dacă nu suferiți de el de obicei.

De asemenea, specialiștii recomandă să aveți la voi chestii ușoare de ronțăit, care să omoare foamea pe parcursul zilei, astfel încât să nu dați iama în prânzurile de tip all inclusive din parc. Așadar biscuiți sărați, grisine, covrigi sau fructe sunt gustările recomandate.

Hidratarea este aici mai importantă, ca oriunde. Este vară și parcurile sunt spații vaste, care necesită mult mers pe jos, de cele mai multe ori prin soare. Așa că deshidratarea se poate instala foarte repede și în afară că provoacă și senzație de foame, accentuează și greața și senzația de amețeală care se pot instala în timpul turelor de „joacă”. Plus extenuarea tipică deshidratării, de care nu vreți să aveți parte la distracție.

CITEȘTE ȘI
9 deserturi din lume despre care nu ai auzit

Însă parcurile tematice nu sunt numai despre atracțiile pe roți, ci și despre explorarea deliciilor specifice. Și nu vă împiedică nimeni din a le explora. Așa că dacă vreți să vă bucurați de ele la maximum, planificați-vă vizita în parc astfel încât să începeți cu roller-coster-ele și celelalte atracții „periculoase” și să lăsați spre sfârșit labirintul de gard verde, de exemplu, astfel încât în a doua parte a zilei să vă înfigeți și în înghețatele doldora de toppinguri, vata de zahăr colorată și toate celelalte „păcate culinare”.

Foto: Canva Pro

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com