mancare dubai
Travel

Mâncăruri tradiționale din Dubai

Dubaiul este locul în care culturile și gastronomiile din întreaga lume se întâlnesc în restaurante de tot felul.

Înainte, însă, de a răsări zgârie-nori și mall-uri spectaculoase, emiratele din acea zonă aveau o tradiție proprie, care presupunea feluri de mâncare bogate în carne și pește, pentru cei de pe malul mării, și mai puține legume, din cauza climei deșertice.

Toate acestea s-au combinat cu mâncărurile imigranților, din care cele indiene au avut cel mai mare impact asupra gusturilor emirezilor.

Într-o vacanță la Dubai, dacă vrei să guști din mâncarea tradițională, cel mai bine ar fi să alegi una din mesele culturale de la centrul Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum, situat în zona istorică a orașului, unde pe lângă felurile de mâncare primești și o bogată paletă de informații culturale despre viața din Emirat.

În aceeași zonă poți descoperi și restaurante cu meniuri tradiționale, cum ar fi Arabian Tea House sau Nablus Kanafeh. Dacă treci râul, în zona de bazar vei găsi de asemenea restaurante autentice, dar nu la fel de fancy ca cele din al Fahidi, care sunt dedicate în principal turiștilor, dar nu numai.

Un alt punct de interes pentru gusturile tradiționale este restaurantul Logma, cu sedii în Mall Dubai, dar și în Box Park, o zonă nouă, plină de restaurante de tot felul construite în containere.

Dar Dubaiul se cere a fi explorat, chiar și din punct de vedere culinar, așa că opțiunile sunt foarte variate și mereu se deschid localuri noi, cu mese delicioase. Ca să vă faceți o idee, vă las mai jos un video realizat într-un city break în faimosul Emirat.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro