Restaurante Travel

10 dintre cele mai frumoase restaurante ale lumii

Atunci când plecăm în vacanță, ne place să explorăm locurile nu doar din punct de vedere al atracțiilor turistice ci și din cel culinar. Tuturor ne place să luăm masa într-un loc în care se mănâncă bine, situat, dacă se poate, într-o zonă cât mai frumoasă. Există însă unele restaurante care au fost create ca să-și facă vizitatorii să se simtă în Paradis. Desigur, acest sentiment divin trebuie onorat cum se cuvinte atunci când apare nota de plată. Dar dacă îți poți permite… caută restaurantele de mai jos în cazul în care ajungi în orașele respective și nu-ți va părea rău. Parol de Chili Pepper!

Restaurantul Caldera, Santorini (Grecia)

caldera1

Poate cea mai exclusivistă locație din Mediterană se află pe insula grecească Santorini, mai exact la restaurantul Caldera, de unde clienții pot vedea apusuri de soare fantastice deasupra Mării Egee, la care se adaugă, desigur, vulcanul din apropiere. Un meniu variat, produse tradiționale și preparate de clasă, completate de o selecție de vinuri locale, totul într-un decor mirific, perfect în special pentru o nuntă de vis.

Restaurantul Dasheene, St. Lucia

Dacă ajungi în exotica insulă Santa Lucia, din Caraibe, fă o rezervare la restaurantul Dasheene, din complexul Ladera, un paradis romantic cunoscut în primul rând pentru priveliștea fabuloasă, apoi pentru preparatele delicioase și inedite aflate în meniu. Chef Nigel Mitchel e preocupat să servească în fiecare zi feluri de mâncare cu ingrediente proaspete, provenite de la producătorii locali.

Restaurantul Torre d’Alta Mar, Barcelona (Spania)

Torre-alta-mar

torre panoramic

Un restaurant de top, din Barcelona, la propriu și la figurat, având în vedere că se află plasat la 75 de metri deasupra mării, în vârful turnului San Sebastian, unul dintre cele trei turnuri care susțin telefericul barcelonez. În Torre d’Alta Mar urci cu un lift, pentru a avea apoi o panoramă de 360 de grade asupra orașului și mării. Mâncarea e pe măsură, prețurile pentru o persoană fiind în jur de 60-90 euro. Restaurantul e închis duminica.

Restaurantul Pierchic, Dubai (EAU)

pierchic 2

Cel mai romantic local din Dubai (a câștigat acest titlu trei ani la rând, 2013, 2014 și 2015), Pierchic, e un restaurant mediteraneean, specializat în fructe de mare și localizat la capătul cheiului Al Qasr. Deschis pentru prânz și cină, Pierchic oferă un meniu a la carte, din care nu lipsesc stridiile, homarul și sashimi, laolaltă, desigur, cu peștele proaspăt. Două extensii, Pierchic Bar și Pierchic Lounge, completează setup-ul unei locații mirifice, accesibile, desigur, celor cu buzunare adânci. Exemple din meniu: homar poșat în stil Pierchic – 95 euro, creveți la grătar – 52 euro.

Restaurantul Grota Palazzese, Polignano a Mare (Puglia, Italia)

Grotta Palazzese

Vorbind despre romantism, discuția se mută către restaurantul despre care mulți spun că ar fi cel mai romantic local din lume… aflat într-o grotă. Grota Palazzese se află în localitatea Polignano a Mare, aflată în frumoasa regiune Puglia din sudul Italiei și a fost construit în interiorul unei peșteri de calcar, aflată în bătaia valurilor mării Adriatice. Este parte a hotelului de patru stele cu același nume și se laudă cu o istorie interesantă, grota fiind frecventată în secolul 18 de către nobilimea locală, care se aduna aici pentru diverse activități distractive. Restaurantule deschis din mai până în octombrie și are în meniul specialități mediteraneene – pește, homar, fructe de mare.

Restaurantul Le Panoramic, Chamonix (Franța)

panoramic1

Dacă vrei să mănânci în compania Mont Blanc-ului, atunci locul ideal este restaurantul Le Panoramic, situat pe muntele Brevent, la o altitudine de 2525 m și accesibil atât pe jos cât și cu telegondola. Restaurantul servește specialități din gastronomia savoiardă precum și paste, supe, fripturi sau foie gras. Recomandarea este să rezervi o masă în prealabil, locul fiind foarte aglomerat.

Restaurantul Ithaa Undersea, insula Rangali (Maldive)

Ithaa Undersea1

În 2014, New York Daily News desemna restaurantul subacvatic Ithaa, ce ține de lanțul hotelier Hilton, drept cel mai frumos restaurant din lume. Construit la cinci metri sub nivelul mării, acest fabulos local din insulele Maldive oferă panorame de 180 de grade asupra recifelor de corali care-l înconjoară. Ithaa, care înseamnă ”mama perlelor” în limba dihevi, vorbită în Maldive, servește la cină un meniu contemporan european format din șase preparate, între acestea vaciarul ocupând un loc de cinste. Cele patru feluri din meniul prânzului sunt oferite la prețuri mai scăzute.

Restaurantul Labassin Waterfalls, San Pablo City (Filipine)

labassin2

Labassin Waterfalls e un local aflat în incinta complexului filipinez Villa Escudero, din San Pablo City și ceea ce-l face deosebit este amplasarea în imediata apropiere a unei cascade încântătoare. Vizitatorii iau loc la mesele de bambus pentru a sta cu picioarele în apa cristalină a cascadei, care funcționează ca un veritabil aparat de aer condiționat natural.

Restaurantul Sirocco, Bangkok (Thailanda)

sirocco

Poate cel mai celebru restaurant din Bangkok, atât datorită priveliștii fantastice pe care o oferă cât și a meniului de clasă, Sirocco, de la etajul 63 al complexului hotelier Lebua, e considerat locul perfect în care să petreci o seară thailandeză de neuitat. Sirocco oferă preparate în stil mediteraneean, atent pregătite sub îndrumarea chefului Gonzalo Ruiz, care-și pune în slujba clienților vasta experiență căpătată în restaurante de top din Europa și Asia. Reține că rezervările se fac cu minim o săptămână în avans.

Restaurantul Hutong, Londra

hutong1

Cei care sunt îndrăgostiți de gastronomia chineză și, totodată, de Londra, vor face o pasiune pentru restaurantul Hutong, aflat la etajul 33 al uneia dintre cele mai cunoscute clădiri din capitala Marii Britanii: The Shard. Fiecare masă a acestui restaurant de clasă oferă priveliști asupra Londrei. În privința preparatelor, ele sunt atent meșteșugite și inspirate din bucătăria Chinei de nord: de la coaste de miel cu clătite la creveți cu ceai de iasomie și cheesecake de mango cu găluști de susan. Restaurantul nu este unul foarte scump, prețul mediu al unui preparat fiind de 25 de lire.

Despre autor

Chili Pepper

2 Comments

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro