trenduri culinare
Food stories News

Ce trenduri culinare sunt în 2019

Ca multe din noutățile lumii, și în materie de trenduri alimentare ora exactă se fixează din Statele Unite. Iar ceasul pentru 2019 bate acum moneda sănătății. Analiștii din domeniu s-au pus de acord și vorbesc despre ce va aduce noul an în farfurii și în pahare.

Una din problemele majore ale industriei horeca din întreaga lume o reprezintă consumul de alcool. Având aceasta în față și coroborat cu pasiunea pe care barmanii o pun în munca lor, dezvoltând permanent propriile ingrediente naturale, tincturi, bitteruri, sucuri, cocktailurile non-alcoolice vor prinde teren. Și nu mă refer aici la chestiile alea colorate și pline de siropuri, ci la băuturi complexe, cu gusturi interesante, care vor permite și șoferilor sau celor care nu doresc să consume tării să se delecteze cu o băutură bună.

Tot la capitolul băuturi, laptele vegetal al momentului este cel de ovăz.

Ați auzit de frose? Ei bine probabil că o să auziți la vară, pentru că este noul hit al sezonului cald: este un fel de granița făcută din vin rose.

Deși la noi bucătăriile internaționale ajung mai greu, la nivel mondial bucătăria vest-africană devine din ce în ce mai apreciată.

Deserturile caută și ele să fie mai sănătoase și dincolo de deja consacrații înlocuitori pentru zahăr, mai apar opțiuni noi… deloc gurmande precum prăjiturile pline de creme, dar bune pentru un stil de viață echilibrat. Dintre acestea aș putea aminti budinca de taro (o rădăcinoasă) cu fructe de pădure sau hummusul îndulcit… Probabil cu stevia! Iar hummusul va îmbrăca și mai multe forme anul acesta, dintre care unele foarte creative.

Totuși, atunci când vrei să îți faci de cap, o gogoașă gourmet devine printre favoritele anului 2019.

Rădăcinoasele sunt deja prezente în meniurile vegane și cum acest trend este în continuă expansiune, și aceste legume vor deveni tot mai populare. Iar dintre ele, cea mai spectaculoasă și versatilă este sfecla roșie.

Noua bucătărie nordică este un val pornit, evident, din țările nordice, acolo unde bucătari pasionați se joacă cu ingrediente puțin ofertante, obținând însă feluri spectaculoase. Trendul astfel pornit începe să se întindă în întreaga lume și farfurii cu aspect și gust nordic apar în tot mai multe restaurante. Iar unul din ingredientele propulsate la rang de vedetă de această bucătărie îl reprezintă algele marine.

Printre trendurile care se anunță la nivel internațional se numără și ascensiunea mâncării georgiene, mai exact pâinicile cu brânză și ochi denumite khachapuri.

Și tot la capitolul internațional, mic dejunurile devin tot mai multi-culturale, nu mai vorbim doar de omlete, ci combinații din Vest și Est în același timp, pe aceeași masă, toate acompaniate de o cafea de specialitate. Și apropo de cafeaua de specialitate, nitro-coffee începe să fie un cuvânt tot mai des rostit și de milenialii de la noi.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro